Otthon

A jövőben érezheted magad az Amazon otthoni asszisztensével

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.26 | 16:54

Az Amazon névről sokaknak a netes áruház juthat eszükbe, viszont a cég mással is foglalkozik, mégpedig MI alapú otthoni asszisztensek fejlesztésével. Ami persze az áruházzal is össze van kötve. Amerikában már általános, hogy az Amazon személyi asszisztensével könnyíted meg az életed otthon, ehhez csak egy kicsit kell tech-fejnek lenni. Okosházzá alakítja a lakásod, lekapcsolja a villanyokat, a tévét, éppenhogy ki nem takarít.

 

Fotó: Amazon

Az Amazon Echo, második generációs eszköze elég érdekesnek lett. Egy olyan készülékről van szó, ami megkönnyíti az otthoni életet, és ezt elég futurisztikus módon teszi. A második generációs asszisztens újdonságait a Mashable egyik régóta Echót használó újságírója tesztelte.

Az előzőkhöz képest ezt a darabot könnyebben elhelyezhetjük az otthonunkban, mint a régit, ugyanis több színben kapható. De ez a legkevésbé izgalmas tulajdonsága. Ugyan nem volt benne a Vissza a jövőbe filmekben, de ez az eszköz képes választ adni bármilyen kérdésre, amire talál választ az interneten. Ilyen lehet például az esti TV műsor, vagy vagy az aznapi időjárás előrejelzés.

A legdurvább funkciók már tényleg jövőbe illőek

Az Echóval beszélhetünk, vagyis hangvezérléssel, csupán a beszéddel, utasításokkal kapcsolhatunk a kedvenc TV csatornánkra, vagy kapcsolhatjuk le a villanyokat az egész házban. Ehhez nyilván olyan készülékekre van szükség, amiknél elérhető ez az okosfunkció. Viszont a használata közben az ember tényleg a jövőben érezheti magát. Milyen kényelmes lehet, ha lefekvés előtt nem kell kikelni az ágyból lekapcsolni a villanyt?

Az eszközhöz elérhető egy alkalmazás Androidra és iOS-re, igaz, az iPhone-okban az Amazon alkalmazáson belül kell keresni. Ezzel az appal köthetjük össze a házunkban lévő eszközöket, így például az egész házban szólhat a kedvenc zenénk, mindössze egy szavunkba kerül. Az Echo önmagában nem drága a maga 99 dollárjával, ami nagyjából 26 ezer forint. Viszont ez még csak az alap eszköz, egy igazán menő okos otthonhoz szükség van még pár dologra. Ilyen például a Philips Hoe lámpája, ami vezérelhető ezen keresztül, vagy egy smart TV, ami képes együttműködni az Echóval, szóval jócskán megugorhatnak a költségek, ha alapból nem okoseszközök vannak az albérletben vagy a lakásban.

Képek: mashable.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló