Otthon

Így marad meg sokáig a karácsonyfád

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.24 | 16:16

Tippek, hogy sokáig húzza a fenyő.

Fotó: Pixabay.com

Nem csak megfelelő fajta, de a szakszerű ápolás is kell ahhoz, hogy szenteste után pár nappal ne kopasz fánk legyen. Arról már írtunk, hogy miért kell vízzel locsolni a fát, a tűzbiztonság érdekében, és arról is, hogy idén nem is muszáj fenyőt állítani, mert hódít a kaktusz.

Legtöbbünknek mégis karácsony előtt az egyik legfontosabb feladat a fenyő beszerzése.
A vásárlást befolyásolja a lakás, na meg persze a pénztárca mérete. Ezeket a fákat nem erdőből vágják ki, kimondottan az ünnepekre nevelik: fajtától függően 2-5 év alatt érik el a karácsonyfa méretet. A trükkökről Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kert igazgatója beszél:

A lucfenyőt sokan az igazi fenyőillat miatt választják, rossz hír azonban, hogy ez az a fajta igen gyorsan el kezdi hullatni tűleveleit.

Ugyanakkor elárult pár trükköt, amellyel meghosszabbíthatjuk karácsonyfánk szépségét.

Az egyik legfontosabb, hogy a fa frissen legyen kivágva. Minél közelebb van a vágáshoz a díszítés napja, annál tovább fog megmaradni, még száraz levegőjű lakásban is. Bár ezt nehezebben ellenőrizhetjük, de segíthet a víz is.

Másik jó megoldás lehet ugyanis, hogy olyan állványt alkalmazunk, ahol lehet a vágott felület alá vizet önteni. Nem olyan régen ismert az a megoldás is, hogy a vízbe konyhasót, tehát nátrium-kloridot teszünk, akár koncentráltan is, ilyenkor ugyanis a gyantát kiválasztja a növény, így a levelek nem hullanak le.

Forrás: Hirado.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.