Pénzügy

Mastercard bankkártyád van? Akkor ennek örülni fogsz!

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.07 | 13:32

Fontos változás lép életbe a Mastercard bankkártyát használó ügyfeleknél. A cég ugyanis közölte, generatív mesterséges intelligencia alkalmazásával kétszeresére növeli az esetlegesen veszélyeztetett kártyák azonosításának gyorsaságát.

A csalók évente milliószámra szereznek meg bankkártyaszámokat különféle módszerekkel, mint például kémprogramok és rosszindulatú szoftverek, és ezek az információk gyakran a dark weben kötnek ki, ahol további bűncselekményekhez használhatják fel őket. A Mastercard mostantól hatékonyabban képes előre jelezni a hálózatán belül érintett kártyák adatait, lehetővé téve a bankok számára, hogy gyorsabban zárják le ezeket – tájékoztatott a HVG.

Fotó: 123rf.com

Az új technológiáról azt mondják, minden korábban elképzelhető sebességnél gyorsabban dolgozza fel a tranzakciós adatokat több millió kereskedőnél és ennek során új, összetett csalási mintákra figyelmeztet. Ez a Mastercard által kifejlesztett prediktív technológia képes megvédeni a jövőbeni tranzakciókat az újonnan megjelenő fenyegetésekkel szemben, az alábbiak révén:

  • a kompromittált kártyák felderítési arányának megduplázása,
  • a hamis pozitív eredmények akár 200 százalékkal történő csökkentése a potenciálisan kompromittált kártyák elleni visszaélések észlelése során,
  • a csalók által veszélyeztetett vagy kompromittált kereskedők azonosításának 300 százalékos gyorsulása.

Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a Mastercard számára, hogy gyorsabban és pontosabban értesítse a bankokat egy kártya veszélyeztetettségéről, amelyet ezután le lehet tiltani és helyettesíteni. A veszélyeztetett kártyákkal végrehajtott tranzakciókat folyamatosan monitorozni lehet a csalások csökkentése és a kiberbiztonság javítása érdekében, ami a cég várakozásai szerint tovább növeli a fogyasztói bizalmat.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló