Utazás

A Balaton-felvidék legszebb tájainak bejárására hívnak – indul a regisztráció

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.12 | 13:48
  • trendindex: 4

Idén augusztus 1. és 5. között a Fjällräven immár hetedik alkalommal rendezi meg népszerű hazai közösségi túraeseményét, a Vándortúrát. Az ötnapos kirándulás során a résztvevők hozzájuk hasonló természetkedvelők társaságában barangolhatják be a Balaton-felvidék meseszép, változatos tájait. A Vándortúrára január 14-től az esemény honlapján lehet regisztrálni.

A Fjällräven a kezdetektől arra inspirálja az embereket, hogy minél többet időt töltsenek a természetben, valamint, hogy tiszteljék és óvják meg annak értékeit. A márkához kötődő túrák története az 1970-es évekbe nyúlik vissza, amikor a Fjällräven alapítója, Åke Nordin meghívta természetszerető barátait egy közös kalandra. Amelynek során kipróbálták az új fejlesztésű funkcionális, strapabíró öltözeteket és felszereléseket. Az ilyen közösségi események továbbfejlesztésével indult el 2005-ben az első Fjällräven Classic túra Svédországban, amelynek legfőbb jellegzetessége, hogy mindenki maga cipeli a saját felszerelését, felállítja a sátrát éjszakára, és a saját tempójában, hozzá hasonló emberek társaságában halad végig a kijelölt útvonalon. Azóta ezek a rendezvények a világ számos pontját meghódították.

Az első

Az első Fällräven Vándortúra a svéd Classic mintájára indult 2014-ben, és mostanra hagyománnyá vált, hogy a túrázni vágyók és a természet szerelmesei Magyarországon is együtt hódolnak szenvedélyüknek. A Vándortúra célja, hogy mindenki biztonságban és jókedvvel járja be a gyönyörű útvonalat. És a természetben feltöltődve kicsit kiszakadhasson a mindennapokból. Emellett a túra fontos részét képezi az edukáció is, hisz minél több időt töltenek az emberek a természetben, annál jobban értékelik, szeretik és tisztelik azt.

Az elmúlt két évben a körülmények sajnos nem tették lehetővé a túra megszervezését, ám a Fjällräven nem hagyta élmények nélkül a túrázás szerelmeseit. Egy elkötelezett outdoor bloggerrel együttműködve készített videósorozatot, melyben a tapasztalt természetjáró végigvezeti nézőit a Vándortúra Balaton-felvidéki útvonalának egy részén. A videókkal bárki akár otthona kényelméből, virtuálisan is megcsodálhatja a táj szépségeit, emellett a videós számos praktikus tanáccsal segít felkészülni a Vándortúrára.

2022-es túra

2022-ben augusztus 1. és 5. között, a hatályos járványügyi szabályok betartásával vehetnek részt a Vándortúrán a természet és a túrázás szerelmesei, hogy szenvedélyüknek hódolva közös kalandban vegyenek részt. Szőlőhegyeken átívelő séta, kialudt vulkánok felfedezése.

A Balaton-felvidéken túrázni már önmagában is kaland. Egyes napokon erőnléttől és kedvtől függően mindenki eldöntheti, hogy a hosszabb vagy a rövidebb útvonalat választja. A szervezők fontosnak tartották, hogy a választási lehetőségek biztosításával az idősektől a fiatalokig. A kezdőktől a haladókig minél többen megtapasztalhassák a Vándortúrázás örömét.

A regisztráció január 14.-én reggel 9 órakor indul a Vándortúra honlapján. További információk és jelentkezés: https://fjallraven-vandortura.hu/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló