Utazás

10 úticél, ahol nem kell tartanod a koronavírustól

 • Szerző:nuus
 • 2020.03.03 | 16:18

Ezeket a helyeket lehet kockázatmentesen látogatni most.

Az talán senkinek sem meglepő, hogy újabban kevesen indulnak útnak Kína, Japán vagy épp Észak-Olaszország felé. A Külügyminisztérium sem javasolja, hogy ezekre a rizikós területekre látogassunk, ahová a repülőjáratok száma is lecsökkent.

Fotó: Pixabay

Ez mégsem szegi kedvét az utazás iránt érdeklődő magyaroknak. Elenyésző azok száma, akik bármilyen foglalást visszamondanának – mondta el Konrád-Vidosa Veronika, a Morton’s Travel utazási szakértőjétől. Jellemzőbb, hogy az utasok a nyári-őszi időszakra halasztják a terveket, de a többség kalandvágya most is töretlen. Az is kirajzolódni látszik, mely országok a koronavírus „nyertesei”, legalábbis turisztikai szempontból: ahová a járvány még nem tette be a lábát, ott változatlan a forgalom.

A szakértő bátran ajánlja az alábbi közkedvelt pihenőhelyeket:

 • Indiai-óceánon Mauritius
 • Maldív-szigetek
 • Seychelle-szigetek
 • Dubai
 • Tunézia
 • Egyiptom
 • Jordánia
 • Izrael is remek célpont ebben az időszakban
 • Törökországban is alacsony a fenyegetettség, ezért népszerű úticélnak ígérkezik a nyári szezonra.

Mi a helyzet, ha inkább egy városlátogatással egybekötött túrára vágyunk? Ahhoz talán nem ideális az időzítés, hogy Európában vágjunk neki, Amerika viszont ezúttal is tökéletes választás. Már csak azért is, mert itt az egészségügy kimagasló színvonalú, és már a határellenőrzés során rendkívül hatékonyan szűrik ki az esetleges fertőzötteket.

Fotó: Pixabay

„Amerika neve mindig is egybeforrt a biztonsággal, ráadásul épp olyan izgalmas élményt jelent felderíteni, mint az európai nagyvárosokat. További előny, hogy a Karib-térség zöme is megközelíthető Amerikán keresztül. Az utazásunkat így egy egzotikus pihenéssel is megkoronázhatjuk, például Mexikóban vagy a Dominikai Köztársaságban” – hívja fel rá a figyelmet a szakértő.

Minden visszatérítendő, nincsen pénzügyi kockázat

A most következő időszakban különösen megéri, ha utazási irodánál foglaljuk le a nyaralásunkat. Az irodáknak ugyanis kötelezettsége a foglalás teljes díját visszatéríteni, amennyiben azért mondjuk vissza a megvásárolt utazási csomagot, mert a Külügyminisztérium a célországot a „nem javasolt” kategóriába helyezte. Hogy jelenleg mely országok szerepelnek a „nem javasolt” listán, arról a Konzuli szolgálat honlapján is tájékozódhatunk.

Ez a gyakorlatban tehát azt jelenti, hogy az utazási irodáknál semmiképp nem vállalunk anyagi kockázatot. Ha viszont saját szervezésben utazunk, súlyos százezreket bukhatunk például egy vissza nem térítendő repülőjegyen!

„Fontos, hogy akárcsak a szállás, az utasbiztosítás is jóval kedvezőbb áron elérhető az irodáknál. Ha például Amerikába utazunk, muszáj szem előtt tartanunk, hogy a minőségi orvosi ellátás csillagászati árakon történik, a biztosítás ezért kötelező! Irodán keresztül foglalva rengeteget spórolhatunk rajta” – mondja Veronika, aki azt is elárulja: az utasok hozzáállása alapvetően bizakodó.

„Jelenleg sokan abban reménykednek, hogy amint beköszönt a jó idő, a koronavírus is az influenzához hasonlóan elcsitul majd. Mindenkinek azt tanácsoljuk, ne aggodalmaskodjunk előre, várjuk ki, hogyan alakul a helyzet” – zárta a szakértő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló