Utazás

Thaiföldön behúzták a kéziféket, töröve a Full Moon parti és jönnek a korlátozások

Thaiföldön is már van halálos áldozata a koronavírusnak. A hatóságok önkarantént kérnek szükség esetén a turistáktól és közben betiltották Ázsia legnagyobb buliját, az ötvenezres Full Moon partit.

Thaiföldön is van már halálos áldozata a koronavírusnak. Egy 35 éves férfi az áldozat. Ő még február közepén került kórházba, először egy magánkórházba szállították, aztán a Bamrasnardura Fertőző Betegségek Intézetébe, de nem tudták megmenteni, a hét elején több létfontosságú szerve egymás után kezdett leállni, és végül elvesztették az orvosok.

A férfi Thaiföldön fertőződött meg, bizonyosra veszik, hogy kínai turistától kaphatta el a koronavírust.

Thaiföldön öt újabb esetet regisztráltak, mindegyikük iráni vagy olaszországi érintettségű személy. Suwanchai Wattanayingcharoen, a Betegség-ellenőrzési Minisztérium főigazgatója ma a sajtótájékoztatón tette közzé ezt a bejelentést. Sukhum Kanchanaphimai, az egészségügyi minisztérium illetékese korábban sajtótájékoztatón. azt közölte, hogy egy 22 éves thai nőnél igazolódott be a gyanú, ő is, ahogyan a 35 éves férfi, turistákkal dolgozott.

Kicsit kaotikus a kommunikáció

Levelét megírta. Vagy nem.

A thai hatóságok kommunikációja ugyanakkor nem minden esetben egyértelmű. Napvilágot láttak olyan hírek, amelyek szerint a leginkább fertőzött országokból érkezők számára önkarantént javasolnak, majd gyorsan igyekeztek is ezt cáfolni.

“Thaiföld nem javasol sem idegenforgalmi, sem kereskedelmi korlátozást az érintett országok ellen” – közölte a  Betegség-ellenőrzési Minisztérium illetékese, miután az egészségügyi miniszter a Facebook profilján közzétett egy dokumentumot, amely szerint Kínán kívül Olaszország, Franciaország és további hat ország állampolgárainak javasolt majd szükség esetén a 14 napos önkarantén.

A hivatal ugyanakkor közzétette, hogy mit javasolnak a turistáknak. Mindenekelőtt azt, hogy „biztonságosan utazzanak”, mossanak gyakran kezet, vessék alá magukat lázmérésnek, és kerüljék a zsúfolt helyeket.

Full Moon: törölve

Koh Phangan: menő maszkkal a partiban
Koh Phangan: menő maszkkal a partiban

A thai hatóságok igyekeznek is minimalizálni a fertőzés terjedését. Emiatt további rendelkezésig betiltották a híres Full Moon partit és kérték, hogy töröljék a szervezők a sok embert mozgósító eseményeket.

Koh Phanganon ennek ellenére ezrével érkeznek a bejelentés óta a bulizni vágyó turisták. A vasárnapi buli ugyan elmarad, de helyette sok kisebb lesz, amelyeket illetően nincs érvényben korlátozás.

A thai idegenforgalmat érezhetően megviseli a koronavírus miatt kieső turistaáradat. A nagyobb turistagócpontokban – Phuket, Pattaya, Bangkok – szinte alig van kínai turista, nyugati is kevés. Koh Samuin például sorra zárnak be a szórakozóhelyek főszezonban. A belföldi turizmus a thai újév, a Songkran idején a legnagyobb, várhatóan ugyanakkor az április közepi ünnepségsorozatnál is érvényben lesznek a szigorítások.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.