Utazás

Lélegzetelállító helyek, ahol kristálytiszta vízbe lógathatod a lábad

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.18 | 08:30

Ha a nyaralást tervezed, ha csak elszöknél a hétvégére, vagy ha unod a banánt és szép helyekről nézegetnél képeket. Összegyűjtöttünk néhány úti célt, amit érdemes a bakancslistára is felvésni, már ha a lenyűgöző látvány és a természet közel áll a szívedhez.

Cala Macarelleta, Spanyolország

Türkiz vizével és finom fehér homokos partjával világhírnévre tett szert, pedig nem egyszerű megközelíteni, de aki egyszer veszi a fáradtságot, bizonyára nem fog csalódni.

To Sua Ocean Trench, Szamoa

Vulkánkitörés hozta létre, most turisták ereszkednek le úszkálni a harminc méteres mélységben lévő, tiszta vizű tavacskába, melynek a neve magyarul csak annyit tesz: nagy lyuk.

Jenny Lake, Wyoming, USA

Nagyjából 12 ezer éve, gleccserek formálták meg ezt a tökéletesen tiszta vízű tavat, ami jelenleg a Grand Teton Nemzeti Park legfőbb látványossága – egyértelmű okokból.

Koh Phi Phi Don, Thaiföld

Érintetlen strandok, gyönyörű természet, kristálytiszta tenger. A komppal megközelíthető szigeten érdemes kipróbálni a búvárkodást is.

Ned (@nenos_79) által megosztott bejegyzés,

Obersee, Németország

A Berchtesgadeni Nemzeti Parkban fekvő Königssee kistestvére, a völgy mélyén elterülő tó, melynek kristálytiszta vizében tükröződnek vissza a Hagen hegység felhőkig magasodó sziklái.

Maldív-szigetek

A szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virága névre keresztelte, nem véletlenül. A nádtetős szállodák a korallzátonyok felett épültek, a csodás tengerpartok azonnal elbűvölnek.

Lake Tahoe, California, USA

501 méteres mélységével az Amerikai Egyesült Államok második legmélyebb tava, 2 millió évvel ezelőtt alakult ki a legutóbbi jégkorszak idején. Tiszta vize és körülötte fekvő hegyek panorámája miatt olyan népszerű a turisták körében.

Bodrum, Törökország

Egyáltalán nem meglepő, hogy az ókorban éppen ennél az öbölnél építettek kikötővárost. Mára a török riviéra egyik legnépszerűbb turistacélpontjává nőtte ki magát.

Fotó: Pixabay / romaneau


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló