Utazás

Egy indiai férfi körbebringázza a Földet a béke nevében

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.10 | 12:28

Abhishek Kumar Sharma 6 évre tervezett, épp most szelte át Amerikát. Rengetegen követik az útját a neten, pláne, hogy olyan nemes dolgokért teker, mint a fenntarthatóság, a globális béke meg a klímaváltozás veszélyeire való felhívás, és a világméretű összefogás fontossága.

Sharma 2014-ben kezdett bele a Föld körüli bringázásba azzal a jelszóval, hogy

Itt a cselekvés ideje!

50 dollárral a zsebében indult el, és eredetileg csak Indiát szerette volna keresztül-kasul bringázni, hogy pénzt kalapozzon az ország áldatlan állapotainak megszüntetésére, elsősorban is a higiéniás hiányosságok felszámolására. Csakhogy útközben rájött, hogy ezt globális szintre is emelhetné, mert mindehol van valami probléma, sőt olyan meg aztán számtalan, ami az egész világot érinti. Sharma eddig 40 országban járt és több mint 50 ezer kilométert tekert le. Nincs bankszámlája, se hitelkártyája, így nem maga gyűjti a pénzt, inkább a gondolatot igyekszik mindenhol elhinteni, megerősíteni, és közben cselekvésre bírni az embereket. Amerika után Európa következik, Londonból Delhibe megy, de ezúttal nem bringával, hanem egy hibrid autóval, és az út 49 napig tart majd tervei szerint. Ezután Ausztrália és Új-Zéland következik, de a 2020-ig, amikor is véget ér az utazás, még Dél-Amerikába és Afrikába is szeretne eljutni Sharma, aki a küldetését így összegzi:

A világot nem tudom megváltoztatni, ezzel tisztában vagyok, de ha egy kis változást elérek, azzal már nagyon sokat teszek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.