Utazás

Pillangókert, tetőmedence és úgy 80 étterem: nem vicc, ez a világ legmenőbb reptere

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.25 | 08:02

A Szingapúr-Changi repülőtér elmenne egy nagyon trendi luxus negyednek is, de a kínálatáért néhány kisebb város is ölni tudna.

Öt éve egyhuzamban választják meg a világ legjobb repterének a Szingapúr-Changi légikikötőt. A légitársaságokat és reptereket listázó Skytrax rangsorai 105 ország 14 millió utasának véleményéből áll össze, akik 39 szempont alapján osztályozzák a reptereket.

A szingapúri nem hiába kerül rendre a listák élére: éttermek, boltok, kiállítások, tematikus pihenőkertek, játszóterek és egyéb szórakozási lehetőséget kínál a legmagasabb igények kielégítésére is.

A repteret 1981-ben építették, s hamar Ázsia egyik fő légikikötőjévé vált. Három eddigi terminálja mellé idén nyitják meg a negyediket. A reptér maga is látványosságnak számít: mintegy 82 étterem, büfé és kávézó, 153 bolt, mozi, játékterem, tetőtéri medence, jakuzzi működik benne. A pillangó kertben közel ezer trópusi lepke repked a megfáradt utazó feje körül, de van a közelben kaktusz kert is. Az egyik emeletről egy 12 méteres csúszda visz le az alsóbb szintekre, de van egy hatalmas, fa formájú képernyőrengeteg is, ahova bárki felszelfizheti magát. S akkor a játszóterekről nem is beszéltünk.


A legjobbnak járó kitüntetés mellett amúgy számos elismerést bezsebelt már: megszavazták a második legjobb vacsorázós, a negyedik legjobb személyzettel, illetve bolthálózattal rendelkező, a hatodik legtisztább, a 16. legforgalmasabb reptérnek.

 


Az új terminál 2019-ben nyit majd meg, s fő látványossága az ötszintes park-komplexum közepére épített, 40 méter magas vízesés lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.