Utazás

Élet- és helymentő utazós tippek, ha már a vakációt tervezed

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.30 | 08:33

Az van, hogy nincs mese: baromira itt a nyár. Íme, néhány nagyon egyszerű, de abszolút profi tipp, hogy könnyebb legyen felkészülni a kikapcsolódásra.

1. Pakoláskor segít, ha a cipőket egy zuhanyzósapkában csomagolod, hogy ne koszolják össze a többi holmit.
2. A „Kábel a rengetegben”-szindróma elkerülése érdekében érdemes (nap)szemüvegtokban elhelyezni az USB-kábelt, telefontöltőt, a fülhallgatót, hogy azok ne gabalyodjanak teljesen össze.
3. Vigyél magaddal egy üres PET-palackot, és miután becsekkoltál, töltsd fel vízzel a mosdóban, hogy ne kelljen a fapados járaton méregdrága palackozott vizet venned (meg úgy egyáltalán, ha kapsz is kaját meg piát a repcsin, még várnod kell felszállásig).
4. Amikor bepakolsz a táskádba, hajtogatás helyett hengerszerűen csavard fel a ruháidat, így több helyed lesz, és a cuccok is kevésbé gyűrődnek.
5. A hajcsatok és/vagy biztostűk a legjobban úgy maradnak szem előtt, ha egy üres tictac-os dobozban tárolod őket.
6. Ha otthon felejtetted a telefontöltőd, nézd meg a hotelben a tévé hátulját: általában van USB-port az újabb tévéken, így egy sima USB-kábellel feltöltheted a telód.

Na niečo sú moje ,,Monkovské,, sklony predsa len dobré. Okrem toho, že nemôžem mať v zošitoch škrtance, potrebujem aspoň 4 farby zvýrazňovačiek a celý mail mám uprataný do priečinkov 😀 musím mať so sebou vždy ,,Emergency zošit,,. Tam si pred cestou zapisujem všetky odchody, príchody, čísla busov, adresy a kontakty na všetky hostely a zaujimavé miesta, ktoré nechcem minúť. Keď už mám letenky a ubytovanie, spisujem si plán, časový harmonogram – o ktorej sa kde dostavím, kde všade chcem ísť a čo by som mala v ktorom dni stihnúť. Nerada sa však chovám ako turista, čo má iba 5 minút na jedno námestie a o hodinu musí stihnúť bus. Keď už som ,,tam vonku,, neponáhľam sa. Prechádzam sa, idem za nosom, skúmam miesta, ktoré sa mi páčia, kde ma to ťahá. A keď už bezvýznamne blúdim, vyberiem Emera a ten mi povie, čo som to vlastne ešte chcela, kde a ako sa tam dostať! 🙂 #travelhack #tipnacestu #cestujbezobav #mojEmer #detectivemonk #pedant #mylifesaver #patricia_travels #zapisnik #dovolenkovyplan #solofemaletraveller #blogerka #vzdypripravena

Patricia Travels (@patricia_travels) által megosztott bejegyzés,

7. Az ékszereidet gyógyszeres dobozban szállíthatod a lehető legegyszerűbben. Valószínűleg nincs csaj a földön, aki soha nem járt még úgy, hogy eltörött a fülbevalója, leesett egy darabka a nyakláncából, ruhába gabalyodott a gyűrűje. A gyógyszeres doboz, amit a patikában kérhetsz, megvédi a bizsukat a szállítás közbeni sérülésektől.
8. A hordozható telefontöltő baromira fontos. Aki sokat van úton, az pontosan tudja, miért.
9. Egy műanyag müzlis doboz kiváló hordozható szemetesként funkcionál, ha hosszú ideig ülsz a kocsiban, buszon, és nincs lehetőséged gyakran megállni, hogy megszabadulj a kisebb szemétdaraboktól.


10. Vegyél egy kis műanyag kosarat a a százforintos boltban, hogy könnyebben tudj útközben kajálni: ez megtartja a poharadat és a szendvicset is, ha épp nincs szabad kezed, és kanyargós az út.
11. Ha új helyen vagy autóval, és nem vagy biztos abban, hogy visszatalálsz a parkolóba, jelöld a Google Mapsen a helyet, mielőtt útra kelsz, és/vagy fotózd le a parkolót.
12. Vedd le az övedet, és tedd az inged gallérjába, hogy az kellőképp merev és tiszta maradjon.
13. Ha vidámparkba vagy strandra mész, tedd a telefonodat egy műanyag tasakba, hogy ne legyen vizes.
14. Ha bort vagy egyéb piát is szállítasz a bőröndben, csavard őket a leengedett úszógumiba, gumimatracba, hogy véletlenül se törjenek össze.
15. A ruhaszárító csipesz segít, hogy megvédd a borotvát utazás közben… és persze magadat a borotvától. Csak csíptesd a pengés részre, és voilá!

…és helló, máris sokkal kényelmesebb és biztonságosabb az utad, mint hitted! Jó pihenést!

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.