Utazás

Végre! Jövő péntektől karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni Magyarországról

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.04 | 08:35

Enyhítenek a szigorításokon.

Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába – közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.

A tárca által péntek délután közzétett teljes listán – 14 brit tengerentúli terület mellett – 59 olyan ország szerepel, amelyek esetében a brit kormány július 10-étől feloldja az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást.

Fotó: Pixabay

A karanténelőírás alól mentesített országok között van mások mellett Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország. Portugália, Svédország, az Egyesült Államok és Kína, a közép- és kelet-európai EU-országok közül Bulgária és Románia nem szerepel a listán. Nem vonatkozik a karanténelőírás enyhítése Oroszországra sem.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az angliai karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karanténelőírás alól mentesített országok listáján.

A többieknek addig kell Angliában karanténban tartózkodniuk, amíg nem telik el 14 nap attól a naptól számítva, amikor elhagyták a mentesítési listán nem szereplő országokat. A mentesített országokból Angliába beutazók a karanténelőírás jövő pénteki feloldása után is kötelesek lesznek megadni a határőrizeti hatóságoknak elérhetőségeiket, és be kell számolniuk arról, hogy az előző 14 napban mely országokban vagy térségekben jártak.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló