Utazás

Andalúzia vonattal – Fedezd fel Sevillát, Córdobát és Granadát

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.09 | 13:33

Fedezd fel Andalúziát! A turisták csak úgy hemzsegnek, tudnak valamit. A zajhoz gyorsan hozzá lehet szokni, a látvány pedig kárpótol. De hogyan járható be Andalúzia vonattal? Mutatjuk!

Délután 3 órakor a Bodegas Castanedában, egy pezsgő, régi stílusú tapas bárban a hangulat magával ragad. A zsúfolt bárpult tele van, a pincérek kiabálnak és a vendégek között szaladgálnak, rózsaszín jamón serranot és ropogós kroketteket tálalnak, a sörcsapok csattognak, a tortilla Española és a tintahal pedig a hűtött poharak mellett hívogat. Andalúzia vonattal. Fedezd fel a kincseket!

Andalúzia vonattal
Andalúzia vonattal. Fedezd fel!/Fotó: 123rf.com

Egy-egy pohár után már hozzá lehet szokni a zajhoz. A theguardian.com helyi tudósítója személyesen tapasztalta meg az ottani légkört. Azt írta:

„a második pohár csábító, de nem pazarolhatjuk az időt; Andalúzia egyik leglenyűgözőbb városában mindössze két napunk van, így rengeteg látnivaló vár ránk.”

Majd így folyatta az élménybeszámolót: Granada a harmadik állomásunk azon a jól kitaposott ösvényen, amely Spanyolország három legkülönlegesebb városát köti össze a szárazföldön, fedezd fel: Andalúzia vonattal. Európában kevés régió büszkélkedhet ilyen lenyűgöző múlttal: a mórok utolsó fellegvára, Spanyolország legdélebbi régiója a nyolcadik század elejétől az iszlám uralom alatt állt egészen 1492-ig, amikor Granadát a katolikus uralkodók véglegesen meghódították. Sevillában, Córdobában és Granadában a paloták és házak elképesztő építészeti öröksége maradt fenn, mecsetek, amelyek betekintést engednek a mórok hatalmába és uralmuk mértékébe.

E három város varázsa, hogy gyorsvasútvonalak kötik össze őket (legfeljebb két óra), egy másik gyorssal Málagába, ahol a lap tudósítójának útja végén egy tengerparti éjszakát töltött. Ez egy nyüzsgő város, inkább Brighton és Nizza spanyol keveréke, éttermekkel teli óvárossal és pálmafákkal szegélyezett vízparttal. Bármelyik másik városban a katedrális lenne a fő látnivaló, de Sevilla az Alcázar otthona is: hatalmas királyi palota, 1000 éves múlttal.

Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Sevilla utcáinak labirintusa hemzseg a látogatóktól, akik mind ugyanabba az irányba tartanak: a hatalmas katedrálisba, a világ legnagyobb gótikus templomába. A legenda szerint az eredeti tervek elkészítésekor a gyülekezeti vének megfogadták, hogy “olyan szép és csodálatos katedrálist építenek, hogy aki látja, mikor elkészül, azt hiszi, megőrül”. Még 500 évvel később is elképesztő a látvány. Ha bejutottunk, az egyetlen módja annak, hogy magunkba szívjuk a hatalmas teret, ha lassan 360 fokkal elfordulunk a pompás boltíves mennyezet alatt, amely csiszolt aranyban ragyog, körülvéve 80 oldalkápolnával.

(via)

Itt megtudhatod, melyek a legdrágább dubaji luxusszállodák.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló