Utazás

Három magyar halt meg külföldön balesetben: Az utazóknak üzent az államtitkár

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.19 | 08:18

Az elmúlt napokban több magyar vesztette az életét külföldön balesetben.

Menczer Tamás a Facebook oldalán tett közzé egy videót kedd délután, amelyben arról beszélt, hogy az elmúlt napokban több magyar vesztette az életét külföldön balesetben.

A videóban az államtitkár közölte azt is, hogy Görögországban életét vesztette egy magyar fiatal quadbalesetben, Romániában pedig két magyar motoros vesztette életét. Menczer elmondta:

két magyar fiatal bérelte a járművet, ám lesodródtak az útról, és a szakadékba zuhantak.

A balesetben a másik személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Végül felhívta a figyelmet arra, hogy azok, akik külföldre utaznak nyaralni vagy más célból, regisztráljanak konzuli védelemért a Konzuli Szolgálat honlapján, tájékozódjanak az úti céllal kapcsolatban a szolgálat oldalán.

Akár rövidebb időre utazik külföldre, akár életvitelszerűen tartózkodik egy másik országban, javasoljuk, hogy regisztráljon konzuli védelemre és töltse ki az online regisztrációs adatlapot.

Ha regisztrál konzuli védelemre, elérhetőségeinek birtokában gyorsabban megtörténhet a konzuli segítségnyújtás, amennyiben külföldön bajba kerül.

– írják a honlapon.

Továbbá a regisztráció során megadott adatok elősegítik a kapcsolatfelvételt Önnel, ha a Konzuli Szolgálat válsághelyzetet hirdetett ki abban a célországban, ahová konzuli védelemre regisztrált.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló