Utazás

Azta! Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.17 | 15:18

Sarah átúszott a tengeren.

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát Sarah Thomas, aki kedden ért partot Doverben – tudósított a BBC.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zak and Cherrydidi (@zakthecolliedog_at_cherrydidi) on

A 37 éves amerikai ráktúlélő vasárnap kora reggel indult a kihívás teljesítésére, több mint 54 óra alatt tette meg az utat. Az ultramaratoni nyílt vízi úszó – aki egy éve esett át az utolsó mellrák elleni kezelésén – “minden ráktúlélőért” teljesítette a kihívást.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BrandiHitt (@abc7brandi) on

Nagyjából 129 kilométeresre tervezte az utat, de az erős áramlatok miatt majdnem 210 kilométert kellett úsznia. “El se hiszem, hogy megcsináltam. Elég kimerült vagyok, egy napig csak aludni szeretnék” – mondta el a szurkolóktól zsúfolt partra érve a BBC-nek. A coloradói Sarah Thomas elmondta, hogy az úszásban a legnagyobb nehézséget a sós víz okozta, szája és torka is sajgott tőle.

“Minden egyes hossznak megvolt a maga nehézsége. Amikor Franciaországból utoljára úsztam visszafelé, az rendkívül kemény volt. Úgy éreztem, örökké tart és az áramlás is ellenem dolgozott”

– magyarázta. Csak négy úszó tette meg a távot megszakítás nélkül háromszor, négyszer eddig senki sem. Sarah Thomas édesanyja többször elkísérte a lányát a hosszú úszásokra. “Ez volt a legnehezebb. Sok gondja volt a gyomrával. Az első nap végén kicsit aggódtunk, mert semmi nem akart megmaradni benne” – mondta Becky Baxter.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló