Utazás

135 ezer brit utast utaztatnak haza a Thomas Cook-csőd miatt

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.24 | 15:48

A külföldön rekedt utasok hazautaztatását a brit állam vállalta fel.

A Thomas Cook-csőd miatt külföldön rekedt 150 ezer brit utasa közül 14 ezer 700 hétfőn már hazajutott Nagy-Britanniába. 67 repülőgépen, a további 135 ezer 300 brit utas 13 napon belül térhet vissza.

View this post on Instagram

 

A post shared by TravMagazine (@travmagazine_nl) on

A hétfőn csődöt jelentő, és tevékenységét azonnali hatállyal beszüntető  Thomas Cook iroda külföldön rekedt utasainak hazautaztatását a brit állam vállalta fel. Ennek költsége várhatóan mintegy 100 millió font (125 millió dollár) lesz. A hazautaztatást a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA) koordinálja, amely a Thomas Cook romló pénzügyi helyzete miatt már korábban kidolgozta az esetleg külföldön rekedő brit utasok hazajuttatásának a tervét (Matterhorn).

Időközben a brit kormány megkezdte annak a kivizsgálását, hogy milyen szerepet játszott a Thomas Cook-csőd bekövetkeztében a 178 éves utazási iroda vezetése. Azt is felderítik, hogy mekkora kárt szenvedtek el a befektetők, például a nyugdíjalapok. Egynapos szünet után kedden újraindult a brit utaztatási cég Thomas Cook Airlines Scandinavia légitársasága. A Thomas Cook Csoport skandináv leánycégének közlése szerint működésük újraindulását az tette lehetővé, hogy “függetlenek és nyereségesek”.

Becslések szerint a külföldi érdekeltségeket is beleszámítva meghaladhatja a 600 ezret azoknak az utasoknak a száma, akik jelenleg a Thomas Cook által szervezett utakon vesznek részt.

Címlapi kép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.