Utazás

Csúcs országok, amelyek elég olcsók – második rész

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.06 | 15:00

Messze még a nyári szabadságok ideje, de tervezgetni lehet már most is. És anyagilag sem kell tönkremenni egy utazásba, hiszen egy sor helyre egész olcsón el lehet jutni. A második részben Európán kívüli célországokat ajánlunk.

Az utazás az egyetlen olyan dolog, amire pénzt adsz ki, de gazdagabb leszel tőle.

Ne feledjük, ez a világ túloldalán hatványozottan érvényesülhet! Ez a Thrillist összeállításának mottója, aminek az első részében a legjobb európai desztinációkat jártuk körbe, a második etapjában a szintén költséghatékony, ám jóval távolabbi célországok kapnak helyet, melyek szintén kényeztetik mind az öt érzéket.

Bolívia

Leesik az állunk, mennyire minimál költségből meg lehet itt úszni: La Paz-ban egy zugot már 1.400 Ft-ért kapunk, ahol meghúzhatjuk magunkat. Enni feleennyiből is lehet jót, és legalább két fogás meleg étel kijön. Három napos Amazonas-menti dzsungelkaland potom 55 ezerből kijön, ahol függőágyon alhatsz, igazi tarantulák közt. De siklóernyőzhetsz, vöröses sivatagba vagy végtelen pampákra is látogathatsz, plusz a menő lámagyapjú cuccok egyik autentikus forrása is itt van.

YUNGAS, BOLIVIA - DECEMBER 21: A member of a road crew holds onto a hook that will be used to pull-up a truck that recently went off a cliff on the road connecting the city of La Paz to the Coroico in the North Yungas December 21, 2005 in the Yungas, Bolivia. Referred to as the Worlds Most Dangerous Road (WMDR) by the Inter-American Development Bank, the road, a narrow dirt track, descends nearly 11,800 ft. in just 40 miles. With no other options currently available, vehicles are forced to drive it, resulting in hundreds of annual deaths as trucks, buses and passenger cars fall thousands of feet down. Bolivia, the poorest country in Latin America, has just elected Evo Morales as President, bringing a sense of hope that infrastructure and living conditions will finally improve. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)
YUNGAS, BOLIVIA – Spencer Platt / Getty Images

India

Míg Goán egy komfortos vízparti bungaló nagyjából 8 ezerért bérelhető ki, addig két óra vonatútnyira onnan, a rusztikusabb Gokarna nevű helyen már 1.400 Ft-ért megszállhatunk, és fillérekért vásárolhatunk például ruhákat. A lenyűgöző szépségű parton teljes ellátást kaphatunk: éttermek, elektronikus party-k és akár jógaórák is várják a vendégeket. Aki felfedező alkat, az bérelhet motort is, hogy a rejtett fekvésű lagúnákat bejárja.

VARANASI, INDIA - APRIL 23: Young Indian Hindu Brahmins training to be priests perform yoga on a ghat on the Ganges River, holy to Hindus, at sunrise on April 23, 2014 in Varanasi, India. (Photo by Kevin Frayer/Getty Images)
VARANASI, INDIA – Kevin Frayer / Getty Images

Kolumbia

Régebben a drogbárók földje volt, ma maga trópusi mennyország, vegyük például Isla Grande szigetét.  A világító planktonoktól hemzsegő tengeren 45 perc hajóúttal elérhető ez a karibi kenus- és búvárparadicsom. Már 2.760 forintért belehuppanhatsz egy függőágyba a festői szépségű helyen, de az öko-hotelek és a csilli-villi szállodák sem olyan megfizethetetlenek. Tengeri herkentyűkből 3 fogásos vacsora: 5 rugó, de ha egy helyi halászt kérünk fel, hogy hozzon nekünk frissen fogott rákot, az még kedvezőbb opció.

Mexikó

Mind a 31 tartománya szolgál valami extrával. Akit a gasztronómia érdekel, az délen, Oaxaca de Juarez-ben tortillázzon, kb. egy ezresből az utcai árusoknál is kóstolót kaphat. 4 ezer körül már megszállni is lehet, de a belföldi utazás sem vészes, így a szörfösök és a hegymászók is megtalálják a számításukat errefelé.

ACAPULCO, MEXICO - FEBRUARY 29: A hotel worker sets up umbrellas on the beach on February 29, 2012 in Acapulco, Mexico. One of Mexico's top tourist destinations, Acapulco has suffered a drop in business, especially from foreign tourists due to drug violence in the last year. Toursim accounts for some 9 percent of Mexico's economy and about 70 percent of the output of Acapulco's state of Guerrero. (Photo by John Moore/Getty Images)
ACAPULCO, MEXICO – John Moore / Getty Images

Panama

A főváros világviszonylatban a harmadik legolcsóbb, így nem csoda, ha bekerült ide is. Latin-Amerika leggyorsabban növekvő gazdasága az övék, így luxusszállók és éttermek tekintetében sem maradnak el, például a Waldorf Astoria-ban potom 40 ezerért éjszakázhatunk. A város egy ódon kerülete, a felhőkarcolók árnyékában megbúvó 400 éves Casco Viejo a Világörökség része is. Az étkezés és a tömegközlekedés sem húzós errefelé. Egyik oldalra az Atlanti-óceán csábít, a másikra a Karib-tenger, de aki inkább az ország közepén, a szárazföldön kalandozna, az nemzeti parkokat is talál bőven.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.