Utazás

Az igen! Átadták Európa legnagyobb szabású hídját

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.22 | 10:18

A híd Frankfurt és Brüsszel között létesít összeköttetést.

Átadták a forgalomnak csütörtökön Németországban a Mosel folyó felett 160 méteres magasságban átvezető hidat, ezzel befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítő vállalkozása.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romana Mohr (@hobbygraphin) on

Az 1,7 kilométer hosszú Hochmoselbrücke (Moseli magashíd) a Rajna-Majna-vidék és a Benelux államok, illetve a térség két meghatározó városa, Frankfurt és Brüsszel között teremt összeköttetést. A B50 jelzésű autópálya új, 25 kilométeres szakaszához tartozik, a számítások szerint naponta átlagosan 25 ezer jármű halad majd át rajta, tehermentesítve a térség úthálózatát.
A híd megépítését bő negyven éve tervezik, a beruházás nyolc évig tartott és kezdettől fogva vitatott volt. A bírálatok szerint a híd elcsúfítja a borairól híres folyóvölgyi vidék idilli látványát és megváltoztathatja a környék klímáját és vízháztartását, ami a szőlőtermesztést is veszélyeztetheti. A költségek is folyamatosan emelkedtek, a híd végül a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt 483 millió euróba (160 milliárd forint) került, nagyjából 45 millió euróval meghaladva az eredeti költségvetést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló