Film

Tom Hanks és Joaquin Phoenix máris Golden Globe-díjas!

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.06 | 10:28

Hanks bő 30 évnyi munkáját honorálták.

Jelenleg is zajlik a 77. Golden Globe gála a hollywoodi Beverly Hills Hiltonban. A brit humorista, Ricky Gervais vezeti a műsort, és azt máris tudhatjuk, hogy a “mozgóképes alkotásban nyújtott legjobb férfi-alakításért” járó díjat január 5-én éjjel Joaquin Phoenix érdemelte ki, méghozzá a Joker című munkáért.

Christian Bale-t és Adam Drivert utasította maga mögé a 45 éves Puerto Ricó-i származású amerikai színész. A szélsőséges fogadtatásra talált film közel egymilliárd dolláros bevételt húzott be világszerte, miközben alig 62,5 millióból készült, számol be a Ladbible.

 

View this post on Instagram

 

Put on a happy face. Own #JokerMovie on Digital now.

A post shared by Joker Movie (@jokermovie) on

Az életműdíj 2020-ban Tom Hankset illette meg:

Ha jó időben bukkansz fel egy filmben, az a legnagyobb és leginkább felszabadító dolog. Áldott az a férfi, akinek itt ül a családja, és a felesége olyan fantasztikusan megtanította arra, milyen a szeretet maga. Az öt srác pedig bátrabb és okosabb, mint az öregapjuk. Nélkülük biztosan nem állhatnék ma itt!

köszönte meg az elismerést a 63 éves művész, aki ’94-ben és ’95-ben már részesült Golden Globe- illetve Oscar-díjban (Philadelphia, Forrest Gump).

 

View this post on Instagram

 

Tom Hanks (@tomhanks) – Recipient of the Cecil B. deMille Award. Photo by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski). #GoldenGlobes

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes) on

Közel 80 alkotásban láthatjuk a rokonszenves sztárt, akit a szervező, a Hollywood Foreign Press Association elnöke így méltat:

Több, mint három évtizede köti le a közönség figyelmét, összetett és vidám karaktereivel. De nem csak a kamera előtt teljesít: íróként, producerként és rendezői minőségében is számottevő.

idézi Lorenzo Soria szavait a Ladbible.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló