Film

Megvan, hogy Carrie Fisher lánya játszotta a jedi-tanonc Leiát?

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.08 | 17:18

A Star Wars: Skywalker korában szívtépőt cameózott a 27 éves színésznő.

2016 karácsonyán hunyt el Carrie Fisher, aki a Star Wars megkerülhetetlen főhősnőjét, Leiát alakította évtizedeken át. Hogy a karakter története méltó módon záruljon le az új triológia végén, ahhoz egy csomó korábban felvett jelenetet tudtak beépíteni az Ébredő erő és az Utolsó jedik idejéből.


A nyolc perc „poszthumusz” játékidőn túl Organa tábornok még az ifjú éveiben is említésre kerül a Skywalker kora című 2019-es moziban. Hús-vér formában jelenik meg, melyhez Carrie Fisher lányának segítségét kérte a stáb.

SPOILER
Egy visszaemlékezést látunk, melyben Luke és ikertestvére lézerkarddal edz, még ifjú padawanokként gyakorolnak a jedi kiképzés során. Mark Hamillt ebben a jelenetben digitálisan kortalanította Patrick Tubach és csapata. Ám a vizuális effektusok mesterei a húg esetében nem kellett, hogy ennyire megerőltessék magukat, ugyanis beugrott Billie Lourd, hogy zsenge korú édesanyját alakítsa.

Billie játssza az anyukáját. Szívbe markoló ügy volt, amelyet senki sem vett félvállról. Az édesanyja miatt ragaszkodott hozzá, hogy ő szerepelhessen.

Tubach hozzáteszi még, hogy végül J. J. Abrams rendező kérte fel a 27 éves színésznőt erre a cameo-ra.

 

View this post on Instagram

 

✨❤️✨

A post shared by Billie Lourd (@praisethelourd) on

Fel is vették a pár perces jelenetet, majd a vizuális effektusokért felelős csoport cserélte ki Lourd arcát egy archív Fisher-arcképre, mely az eredeti trilógiából származik.

via GIPHY

 

Megrendítő és felemelő is volt számunkra: ha valaki, akkor lehetőleg a tulajdon lánya legyen az, aki Fishert alakítja. Szerencsére hasonlítanak is a vonásaik, így könnyebb volt dolgoznunk. A nehézséget az a régi Leia-felvétel jelentette, melyet be kellett illesztenünk.

Mielőtt a IX. Star Wars mozi megjött volna, Lourd a Time magazinnak írt egy esszét, milyen benyomásokkal forgattak, immár az édesanyja nélkül.

 

View this post on Instagram

 

♏️🅰️🌱 ✝️♊️📧 4️⃣✝️♊️

A post shared by Billie Lourd (@praisethelourd) on

Illetve hogy korábbi szerepét, Connix hadnagyot hogyan tette le:

Sejtettem, hogy ez lesz a legküzdelmesebb és -fájdalmasabb dolog, amire valaha is rászánom magam, de igent mondtam rá – az anyukámért. Leia miatt: ő mindannyiunk számára kiemelkedően fontos. Erőt ad nekünk.

idézi az EW.

 

View this post on Instagram

 

✨👩👧✨Link in Bio

A post shared by Billie Lourd (@praisethelourd) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.