Film

Nem egyszerű az élet ha Hitler a képzeletbeli barátod

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.17 | 16:18

Hamarosan itt Taika Waititi új filmjének a Jojo Nyuszinak a hazai premierje.

A holokauszt, a legtöbb film számára kényes téma, melyet nehezen és óvatosan lehet csak megközelíteni.  Taika Waititi nem tartozik közéjük, kész arra, hogy valamit hozzáadjon a kérdéskörhöz. És ez is a film legnagyobb erénye, hogy mer viccelni. És nem úgy viccel, hogy nevetségessé teszi a korszakot, vagy a tragédia súlyát, hanem óvatosan, finoman teremt kontrasztot szörnyűségek és a humor között.

Január 23-án a magyar közönség is rájön, milyen nehéz az, ha Adolf Hitler a képzeletbeli barátod. A JoJo Nyuszi a második világháború alatt játszódik, és egy tízéves német fiúról szól, akinek Hitler a képzelt barátja. Azonban a helyzet a feje tetejére áll, amikor kiderül, hogy anyukája (Scarlett Johansson) egy zsidó kislányt bújtat. A film nagy sikerrel a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, ahol meg is nyerte a közönségdíjat, ősszel számos fesztiválon zsebelt be elismeréseket, azonban a magyarországi mozikba csak most érkezik majd.

Taika Waititi neve többekközöt azért lehet ismerős mert ő rendezte a Thor: Ragnarököt, illetve a nálunk sajnos kevésbé ismert Hétköznapi Vámpírokat is. Sajátos humora mögött, mindig nagy szerepe van filmjeiben az érzelmeknek. Lesz ebben is sírás, nevetés, fájdalom, tragédia, és szerelem is… mint az életben. Az Új-Zélandi rendező megmutatta, hogy eltérve a megszokott változatoktól, teljesen más látószöggel is hozzá lehet nyúlni egy olyan tragédiának, mint a holokauszt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló