Film

Hitler a fejemben – Tényleg érdemes megnézni a Jojo Nyuszi-t

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.24 | 01:03

Így kell kiállni a gyűlölet ellen.

Becsapós film Taika Waititi legújabb filmje. Azt hihetnénk, hogy közhelyesen ironizál Hitlerről és a gyűlöletről, poénkodik a náci népirtáson és a világháborúban meggyilkolt zsidókon, pedig nem: a Jojo Rabbit pont a gyűlölet ellen áll ki, nagyon vicces, de ugyanakkor komoly és aktuális, nagyszerűen elmesélt történettel.

Nem szabad, hogy elriasszon minket a Jojo nyuszi felütése: bizony ez a film egy 10 éves kisfiúról szól, akinek Hitler a képzeletbeli barátja, akit egyébként maga a rendező alakít. Az új-zélandi származású amerikai színész, rendező a Hétköznapi vámpírokkal és a Vademberek hajszájával már bebizonyította, hogy nagyon sajátos humorral ellátott mozikat tud készíteni, és most sincs ez másként, csak ezúttal a világháborúba helyezte a történet középpontját. A náci Németországban élő Jojo (Roman Griffin Davis) annyira imádja a Fürhrert, hogy még egy képzeletbeli barátot is mintáz róla, aki segít neki eligazodni a srác számára nyilván zavaros fasiszta ideológiában.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jojo Rabbit (@jojorabbitmovie) on

A kisfiú a Hitlerjugend tagja, és a legnagyobb álma, hogy egyszer ő is a Führert védje majd, azonban egy baleset keresztbe tesz a terveinek. Mindeközben azt is felfedezi, hogy az anyja (Scarlett Johansson) egy zsidó lányt (Thomasin McKenzie) rejteget a lakásukban, szóval az alaphelyzet finoman szólva is bonyolódik. A srác kénytelen lesz jobban megismerni a fő ellenséget, és ez egyre több bonyodalmat okoz.

Ez így elsőre Christine Leunens Cellába ​zárva című regényéből készült történet így leírva nem hangzik túl szimpatikusnak, de túl kell lendülni ezen az alapsztorin, és hagyni kell, hogy magával ragadjon a film, amelynek végén semmi nem lesz az, aminek látszik. A külső jegyekben Wes Anderson filmjeit idéző alkotás tényleg egy nagyszerű felnövéstörténet, amit mindenkinek látnia kell. Sötét, de elsőosztályú humor, aminek a végén az arcunkra fagy a mosoly.

A Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit) 2020. január 23-tól látható a hazai mozik műsorán.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló