Film

Halott színész nyerte az egyik Golden Globe díjat

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.01 | 09:48

A 78. Golden Globe-gála fődíját dráma kategóriában A nomádok földje, a vígjátékok közül pedig a Borat utólagos mozifilm kapta meg.

A vasárnap esti ceremónián a Golden Globegála egyik háziasszonya, Tina Fey New York-i NBC székházból, Amy Poehler pedig a díjátadó hagyományos helyszínéről, a Beverly Hills-i Beverly Hilton szállodából konferált. A díjazottak zömmel saját otthonukból szólaltak meg. Drámai kategóriában A nomádok földje, a vígjáték vagy musical mezőnyben a Borat utólagos mozifilm kapta a legjobb film díját. A nomádok földjét rendező kínai származású

Chloé Zhao elnyerte a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat is.

Zhao Barbra Streisand nyolcvanas évekbeli győzelme után a második nő, aki a hollywoodi külföldi tudósítóktól megkapta a legjobb rendező díját. Egyúttal ő az első ázsiai származású női győztes ebben a kategóriában. “Számomra A nomádok földje a gyász és a gyógyítás zarándoklata” – mondta Zhao filmjéről, amelyben Frances McDormand egy férje halála után a furgonjába költöző, és Amerikán átautózó özvegyet alakít. “Mindenkinek szól, aki életének egy pontján átélte ezt a nehéz és gyönyörű utat.

Nem búcsúzunk. Azt mondjuk: viszlát az úton”

– üzente. A Borat utólagos mozifilm a vígjáték vagy musical kategória fődíját vitte el. A film főszereplője, Sacha Baron Cohen, aki a szatíra forgatókönyvét is jegyzi, a legjobb vígjáték- vagy musicalszínész díját szerezte meg. Rosamund Pike, a Fontos vagy nekem sztárja kapta a vígjáték vagy musical mezőnyben a legjobb színésznő díját. A HFPA a legjobb forgatókönyv díját Aaron Sorkinnak adta A chicagói 7-ek tárgyalása című filmért, amelyet ő is rendezett.

Chadwick Boseman alakítását a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című filmben

a legjobb drámai színész Golden Globe-díjával ismerte el posztumusz a tudósítótestület. Boseman, a Fekete Párduc sztárja tavaly hunyt el rákban. A díjátadó gálán a legjobb drámai filmben szereplő színésznő elismerését Andra Day nyerte el a The United States vs. Billie Holiday című produkcióért, amelyben a legendás énekesnőt, Billie Holidayt játszotta. Ebben a kategóriában volt esélyes a díjra a Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében szereplő Vanessa Kirby is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló