Film

Tom Hanks nácikat aprít a Greyhound című háborús filmben

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.06 | 13:18

A júniusban érkező mozi egyik írója is az Oscar-díjas színész, akinek szívügye a történet.

Hosszú idő telt el a Ryan közlegény megmentése óta. Az 1998-as, második világháborús moziban John H. Miller századost játszotta Tom Hanks, most viszont Ernest Krause haditengerész kapitány egyenruhájába bújik a 63 éves művész.

 

View this post on Instagram

 

His first mission was their last hope. Screenplay by @TomHanks inspired by actual events, #GreyhoundMovie comes to theaters June 12.

A post shared by GreyhoundMovie (@greyhoundmovie) on


A Sony Pictures jegyzi a Greyhound című filmet, melyben Hanks írói tálentuma is megcsillan. Egy 1955-ben kiadott, akciódús regényt visznek vászonra, melynek The Good Shepherd a címe. A történet szerint még a háború hajnalán kap egy megbízást a főhős: az Atlanti-óceánnak vág neki egy 37 hajóból álló flotta élén, a Greyhound nevű csatahajó fedélzetén.

 

View this post on Instagram

 

Dear Internet- my beard loved its time with you. Hanx

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on


Persze semmi sem a terv szerint alakul: a szövetségesek hamar náci tengeralattjárók kereszttüzében találják magukat. Az Oscar-díjas színész már 2016 óta dédelgette ezt a mozis tervét, mely megtörtént eseményeken alapul. Ám a karaterek és maga a vízi jármű is a képzelet szüleménye. A forgatást egy igazi hadihajón ejtették meg, melynek USS Kidd a neve. A múzeum, melynek tulajdona a harci bárka, 30 napig zárva is volt, de megérte: egy komoly felújítást is kapott a hajó a júniusban esedékes film miatt, teszi hozzá az Uproxx.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló