Film

Április végén ismét megrendezik a Magyar film napját

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.11 | 18:48

Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal ünneplik idén is április 30-án a Magyar film napját.

A Magyar Nemzeti Filmalap ismét arra buzdítja a filmszínházakat, a forgalmazókat, a művelődési házakat, könyvtárakat, iskolákat és minden egyéb kulturális és oktatási intézményt, hogy csatlakozzanak idén is a Magyar film napja megünnepléséhez, amelyet a filmalap kezdeményezésére tavaly óta április 30-án tartanak – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel. A programok lehetnek vetítések, találkozók, szakmai beszélgetések, játékos vetélkedők – bármi, amivel a csatlakozó intézmények sikerrel meg tudják szólítani és be tudják vonni a közönséget országszerte. Csatlakozni az eseményhez a filmalap honlapján lehet, ahol a kedvezményes feltételekkel vetíthető filmek listái már elérhetőek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filmhu (@magyarfilmhu) on

A magyarországi forgalmazók jelentős része már csatlakozott a kezdeményezéshez és közreműködésüknek köszönhetően kedvezményes feltételekkel kölcsönözhetők a legújabb magyar filmek. A mintegy 70 új mozifilmmel együtt a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum 61 felújított és digitalizált klasszikust tartalmazó listát, továbbá népszerű rajzfilmekből 6 animációs filmcsokrot állított össze, amelyek ugyancsak jelentős kedvezménnyel vetíthetők április utolsó napján.

A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított A magyar film napja eseményhez országszerte több mint 100 szervezet csatlakozott, és végül mintegy 50 helyszínen voltak magyar filmes programok mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban Budapesten, a nagyvárosokban és a legkisebb településeken egyaránt – írták a tájékoztatóban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.