Film

Hollywood legnagyobb kaméleonjának nem ismered sem a nevét, sem az arcát

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.11 | 07:15

Még jó, hiszen ha felismernéd, nem is lehetne olyan nagy átváltozóművész! Így viszont tényleg nehéz megtanulni a nevét, de ezt most mindjárt kifejtjük egy kicsit jobban.

Vincent D'Onofrio 2016-ban (kép: Jamie McCarthy/Getty Images)
Vincent D’Onofrio 2016-ban (kép: Jamie McCarthy/Getty Images)

Az olasz felmenőkkel rendelkező brooklyni Vincent D’Onofrio neve nem túl sok embernek cseng ismerősen, pedig már elég régen van a szakmában, első nagyjátékfilmjében 1983-ban debütált. Persze az, hogy valaki régóta színész, nem jár együtt azzal, hogy nagy hírnevet is szerez, Vincent D’Onofrio viszont egy piszkosul jó színész. Akkor miért ismerik mégis viszonylag kevesen ennek a nagyon jó színésznek a nevét, és még kevesebben az igazi arcát? Azért, mert

sokan rá se jönnek, hogy őt látják a filmvásznon.

Sok filmsztár viszonylag évekre berendezkedik ugyanarra a szerepre, Brad Pitt és Tom Cruise az akciótól a drámáig magabiztosan hozza a szépfiút, Bruce Willis meg a koszos atlétás zsarut. D’Onofrio viszont nagyon jól ugrál a különböző karakterek között, ráadásul az arca kiváló alapanyag, úgyhogy a néző sokszor rá se jön, hogy ugyanazt a színészt látta két különböző filmben, mert emberünk mestere az átalakulásnak. Össze is szedtük most nektek a legjobb arcait több mint 30 éves karrierjéből, főleg a nagyobb produkciókra és a legmeghökkentőbb átváltozásokra koncentrálva!

Acéllövedékek

Aki kedveli a háborús filmeket, annál biztosan nem maradt ki Stanley Kubrick filmje, ami a vietnámi háború brutalitására és embertelenségére koncentrál. Az Acéllövedékek első fele még a kiképzőtáborról szól, ennek pedig a D’Onofrio által játszott Pyle közlegény áll a középpontjában. A megalázott katona karaktere azért elég sok ember emlékezetébe lyukat égetett, még ha utána nem is jegyezték meg az azt alakító színész nevét:

Full Metal Jacket Private Pyle part 3 of 3

Private Pyle clips from Full Metal Jacket

Sötét zsaruk

Az Acéllövedékek után szerepelt többek között a JFK-ben és a Féktelen Minnesotában is, bár itt nem voltak annyira extrém arcai akkori önmagához képest, mint Kubrick háborús filmjében, aminek a kedvéért több 10 kilót hízott. Vagy mint a Sötét zsarukban, ahol ő játszotta Edgart, a megölt farmer bőrébe szó szerint belebújó földön kívüli bérgyilkos rovart. Ha csak ezt a két eddig említett szerepet nézzük, akkor is hatalmas a különbség:

YouTube

No Description

Igazság helyett

Egy kevésbé ismert cím, de egy elég nagy kedvenc szerep: D’Onofrio játszotta ugyanis Val Kilmer drogos-bosszúállós filmjében Mackót, a levágott orrú sivatagi dílert. Ez is egy kiváló karakter, aminek a kedvéért teljesen átváltozott:

Captain Stubing and Pooh Bear

From “The Salton Sea”.

Esküdt ellenségek

A filmek mellett sorozatokban is játszik, például 10 évig alakította Robert Goren nyomozót az Esküdt ellenségekben (Law and Order). Akkor így nézett ki:

Bobby Goren- A Silly Tribute

A quick little number I whipped up for fun. Nothing that hasn’t been seen already, I just wanted to put my spin on it. I think Alex should get one next, when I find the right song.

Fenegyerek

A Netflix szuperhőssorozatában, a Daredevilben viszont már így. Ő játssza ugyanis a főgonoszt, a hatalmas erejű Wilson Fisket, az alvilág királyát, becenevén Kingpint. Ennek a szerepnek a kedvéért megint jócskán híznia a kellett, és a hajától is megvált:

Daredevil – Meet Wilson Fisk

Vincent D’Onofrio discusses playing Marvel’s iconic villain, the Kingpin, in the new Netflix series.

A hét mesterlövész

A Fenegyerek mellett volt egy szerepe a Jurassic Worldben is, az nem igényelt túl nagy átváltozást, bár valószínűleg nem sokan kiáltottak fel film közben, hogy „Nézd már, ott van a srác az Acéllövedékekből!” A hét mesterlövész remake-je alatt meg szinte biztosan nem, mert a kopasz Wilson Friskből szakállas öreg cowboy-já alakult:

THE MAGNIFICENT SEVEN Character Vignette – The Hunter (Vincent D’Onofrio)

Have faith, The Hunter joins the Seven. #Mag7 See Vincent D’Onofrio as Jack Horn in theaters September 23. For more of ‘The Magnificent Seven’, follow us on social: FACEBOOK: https://www.facebook.com/Mag7Movie TWITTER: https://twitter.com/Mag7Movie INSTAGRAM: https://www.instagram.com/Mag7Movie Subscribe for exclusives: http://bit.ly/SonyPicsSubscribeYT Director Antoine Fuqua brings his modern vision to a classic story in Metro-Goldwyn-Mayer Pictures’ and Columbia Pictures’ The Magnificent Seven.

Akkoriban valójában úgy nézett ki, ahogy a kezdőképen látható.

Emerald City

Legfrissebb szerepe az NBC-n futó Emerald City, ami az Oz történetet feldolgozó minisorozat, amiben ő játssza a varázslót. Egy szakál és némi paróka megint elég volt ahhoz, hogy megint csak a stáblista elolvasása után jöjjünk rá, hogy ki is alakítja a karaktert valójában:

Emerald City 1×03 “Mistress-New-Mistress” Promo [HD] Vincent D’Onofrio, Adria Arjona

After a close call, Dorothy (Adria Arjona) and Lucas (Oliver Jackson-Cohen) learn the Wizard (Vincent D’Onofrio) has sent his guards to kill her.

Ha pedig még mindig nem sikerült meggyőznünk, hogy tényleg Vincent D’Onofrio Hollywood legnagyobb kaméleonja, akkor itt a bizonyíték.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló