Film

5 vicces és kedves sztori a Trónok harca forgatásáról

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.27 | 10:16

A Trónok harca a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető könnyed vígjátéknak: igazi véres dráma, szürreális jelenetekkel. A színészek azonban így is jól szórakoztak… vagy talán éppen ezért?

Jason Momoa, azaz Khal Drogo civilben egy udvarias, kedves, jó humorú ember. Amikor az első évad elején kvázi meg kellett erőszakolnia Emilia Clarkot, azaz Daenerys Targaryent, a finom kis lelke nem is bírta a brutalitást, ezért – a helyzet élét tompítandó – humorhoz folyamodott. A színészek a meztelen, erotikus, intim jelenetekhez a szeméremtestet elfedő speciális ruhadarabot használnak, amit Jason egy hatalmas, rózsaszín plüsszoknival helyettesített… amit Emilia pechjére épp akkor látott meg, amikor riadt fejet kellett volna vágnia… ehelyett azonban kitört belőle a röhögés, amit aztán hosszú percekig abbahagyni se volt képes…

via GIPHY

A Sansa Starkot alakító Sophie Turner és Arya Stark megformálója, Maisie Williams nagyon közeli barátok lettek a forgatások alatt, ezért Sophie és Maisie nagyon bánta, hogy több évadon át egymástól távol kényszerültek bolyongani, közös jelenet híján. Maisie legszebb napja a forgatásokon tehát az volt, amikor a hetedik évadban végre újra találkozhatott Sophie-val, vagyis Arya és Sansa együtt lehetett végre. Az egész napot végigröhögték, konkrétan Bran Stark kerekesszékével ökörködtek, aki szintén nagyon örült a lányoknak.

via GIPHY

Sansa, Arya és Bran egyébként a forgatások kezdete óta mindenki kedvencei voltak, a “bébik”, hiszen ők voltak a legfiatalabb szereplők, akikre mindenki odafigyelt. Sophie Turner állítja, hogy a legtöbbet Lena Headeytől, azaz Cerseitől tanulta, akivel a kezdetek kezdetén rengeteg közös jelenete volt: “Csak néztem őt a forgatásokon, ahogy dolgozik, és ez többet adott a legjobb drámaóránál is” – emlékszik ezekre az időkre Sophie Turner. Lena persze sokszor meg is nevettette a többieket a többieket a forgatáson: például akkor, amikor mások jelmezeit húzta magára, és Cerseiként kezdett viselkedni, teljes komolysággal.

via GIPHY

A forgatáson rengeteg barátság is szövődött, hiszen sokáig úgy éltek együtt a színészek, mint egy nagy család. Ahogyan a sorozatban Havas Jont és Samwell Tarlyt mély barátság fűzi egymáshoz, úgy az őket alakító Kit Harington és John Bradley között is szoros a kapcsolat. “Az elején, amikor bekerültem a sorozatba, iszonyúan izgultam. Óriási feladat volt ez, és nem tudtam, fel tudok-e nőni hozzá. Azt hiszem, azok a barátságok a legerősebbek, amikor két hasonló helyzetben lévő ember támogatja egymást, és én tudom, hogy ezért lett ilyen jó cimborám John Bradley is” – mondja Harington.

via GIPHY

Peter Dinklage, alias Tyrion Lannister a vásznon és a valóságban is jókedvű ember, bár az alkoholért nincs úgy oda civilben. A leggyakrabban ő okozott derültséget a már alaposan kifáradt csapat körében. Mint kiderült, tesójával, Jaime Lannisterrel, azaz az őt megformáló Nikolaj Coster-Waldauval igen jó cimborák lettek: olyannyira, hogy amikor Tywin úgy döntött, elteszi láb alól törpe fiát, és koncepciós perre vitte egy előre lejátszott tárgyaláson, a láncravert Peter, oldalán Nikolajjal, egy Beyoncé-slágert énekelve és táncolva vonult be. Mindenki fáradt volt már, jól esett a stábnak a sok drámai jelenet között egy kis poénkodás…

via GIPHY

És most épp a nyolcadik évad pörög. Bizonyára a színészek ezúttal is jól mulattak a forgatáson…

Nyitókép: HBO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.