Film

Minden idők legnézettebb sorozat-fináléi

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.19 | 17:03

Egy sorozat zárása is lehet kasza, és nézőrekordot döntő tévés esemény, csak kicsit vissza kell utazni az időben.

Ez persze az egyre hatalmasabb sorozatkínálat átka: egyidőben akár több sorozatot is nézhetünk, és akkor, amikor csak akarjuk. De a szélessáv és az okostévék előtt bizony a rajongóknak komoly döntéseket kellett hozni és komoly szervezést igényelt, hogy mikor mit nézzenek, vagy hazaérjenek időben a sorozat kezdetére.

Emiatt aztán a nézettségeket sem lehet összevetni a mai adatokkal. A kilencvenes évek nagy sorozatára, az Alfra emlékeztek? A záróepizódra mintegy 21,7 millió ember ült le a TV elé – egyidőben.

Csak összehasonlításképpen:  a CBS legnézettebb műsora, a The Big Bang Theory (Agymenők) 14,73 millió nézővel dicsekedhet.

De nézzük a legnézettebb finálékat a televíziózás történetéből.

MacGyver (ABC) — 22,3 millió néző


Bár az ifjú MacGyver kalandjai most is futnak a CBS-n, messze nem éri el az eredeti ezermester titkosügynök sikereit. A sorozat fináléja 1992. május 21-én futott le, és zárta a hetedik évadot. Különlegessége volt, hogy kiderült: Sam, a fiatal, menő biciklis csávó valójában MacGyver fia volt! (Ki emlékszik még rá?)

Bír-Lak (ABC) — 24,3 millió néző


Nyolc évad, és itt debütáltak az Olsen-ikrek. 1995. május 23-án a fináléban Michelle megsérült, miután leesett a lóról. Amnéziás lett, de nyilván a Tanner család legjobb pillanataira emlékezni fog !

Star Trek: Az új nemzedék (Syndicated) — 31 millió néző

Hajónapló 1994. május 23.
Picard kapitány (Patrick Stewart) visszautazott az időben, hogy megmentse az emberiséget egy végzetes űranomáliától! (Megint.) Persze sikerrel járt, olyannyira, hogy nyitva hagyta a lehetőségét a folytatásoknak (mint azt az elkészült filmek bizonyítják).

Szeretünk, Raymond (CBS) — 32,9 millió néző

És végül tényleg mindenki megszerette a folyton megbántódó Raymondot. 2005. május 16-án lefutott a finálé, melyben Ray egy rutin műtét során bajba kerül: ez legalább alkalmat ad a családnak, hogy elképzelje milyen lett volna az elmúlt 9 évad nélküle.

Dallas (CBS) — 33,3 millió néző


Bizony, a Dallas messze nem végzett az élmezőnyben. Hihetetlen, de 14 évad után 1991. május 3-án lement az utolsó rész. Dzsoki majdnem öngyilkos lesz, miután a Southfork Bobby ölébe hullik, a Ewing Oil pedig Cliff Barnes karmai közé kerül. Ilyen Karácsonyi ének-szerű szellemjárás az egész rész, hogy milyen lett volna a többiek élete, ha Dzsoki meg sem születik.

Családi kötelékek (NBC) — 36,3 millió néző


Hét évad után 1989. május 14-én fejezte be pályafutását Alex (Michael J. Fox). Vagyis éppen elkezdte. Az utolsó részben végül kapott egy melót New York-ban, és ez jó alkalom lett arra, hogy mindenki elbúcsúzzon tőle, akivel valaha is dolga volt.

The Cosby Show (NBC) — 44,4 millió néző


Még mielőtt Bill Cosby szexuális zaklatásos dolgai napvilágra kerültek volna, ő volt Amerika kedvenc faterja nyolc teljes évadon át. Aztán 1992. április 30-án egyetlen fia lediplomázik, és ez jó alkalmat ad a családfőnek, hogy végignosztalgiázza az időt, miközben jegyet próbál szerezni az egész családnak a diplomaosztóra! Végül a zárójelenetben kitáncolnak a színről a közönség közé, hogy vissza sem néznek.

Magnum (CBS) — 50,7 millió néző


Elvileg a sorozat a hetedik évaddal ért véget – és Magnum halálával. A rajongók azonban akkora balhét csaptak, hogy még egy bőrt, azaz évadot lehúztak a készítők a bajuszkirályról. A fonalat ott vették fel, ahol leejtették: a sebesült Magnum a saját haláláról álmodik. Végül Magnum találkozott a nagyapjával, rég halottnak hitt lányával, sőt, még a haditengerészethez is visszament, hogy egy jóval rendesebb életet biztosítson a lányának. Nyál.

Jóbarátok (NBC) — 65,9 millió néző

Amerika legjobb barátai egy utolsó kávéra 2004. május 6-án gyűltek össze a Central Perk kávézóban. Ross megvallja szerelmét Rachelnek, Monica és Chandler pedig örökbe fogad egy ikerpárt, és kiköltözik a kertvárosba. A valaha volt egyik legnagyobb feelgood sorozat méltó véget ért. True story.

Friends Original Intro in HIGH DEFINITION

For same reason YouTube duplicated it. I don’t know what happened, the original .mp4 video is just 46s, just one time, and YouTube duplicated it. Sorry. Yes, it’s real. Friends in High Definition! This is the intro of the pilot, so it doesn’t have any scene of other episodes, it’s just the fountain scene!

 

M.A.S.H. (CBS) — 105,9 millió néző

Szinte hihetetlen, hogy minden idők legnézettebb fináléja már 1983. február 28-án lefutott a képernyőkön. A kétórás epizódot több mint 100 millió ember nézte e tévében, miközben a koreai háború is véget ért. Az utolsó jelenetben  Kapitány Hawkeye felhúzza magát, hogy B.J. el sem köszönt tőle, de aztán megtalálja a kövekből rakott viszlát üzenetet. BFF!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló