Film

Az Öngyilkos osztag rendezője újraforgatja a Sebhelyesarcút

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.20 | 21:13

Hogy ez jó vagy rossz hír, döntse el mindenki maga.

Vannak filmklasszikusok, melyekhez felesleges hozzányúlni, mert hiába régi, úgy jó, ahogy van. A legismertebb kudarc a Psycho újraforgatása volt, de említhetnénk a közelmúltból a Ben Hur remake-et is. Mindkettő gyászos volt.

Most David Ayer, az Öngyilkos osztag rendezője jelentette be, hogy jövőre mutatják be az új Sebhelyesarcút, amit ő fog rendezni. Brian DePalma 1983-as gengszterfilm-klasszikusa a mai napig megőrizte erejét egyfelől a kíméletlen brutalitása, másfelől pedig Al Pacino játéka miatt. Fel is merül az emberben: kell ezt újraforgatni? Ayer szerint igen.

Ha Ayer eddigi munkásságát vizsgáljuk be, akkor a végeredmény háromesélyes. Vagy béna lesz, mint az Öngyilkos osztag és Szabotázs, vagy közel zseniális, mint Az utolsó műszak, vagy amolyan korrekt középszer, minnt az Utca királyai és a Harag. Meglátjuk (mást úgyse tehetünk), de talán jobb lenne kicsit kreatívabbnak lenni Hollywoodban is, és eredeti sztorikon agyalni az állandó franchise-zoás meg a kényszeres remake-elés helyett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló