Film

Magyar film is indul a Golden Globe-ért

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.11 | 08:18

A legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közt.

AFP

A Szabó Magda azonos című regényéből készült tévéfilm így jelölhető a legjobb idegen nyelvű filmnek járó 2021-es Golden Globe díjra. A magyar film zártkörű online vetítése augusztus 22-én lesz a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének (HFPA) tagjai számára, akik augusztus 29-én

online beszélgetésen kérdezhetik a rendezőt.

A film magyar premierje pedig a tervek szerint 2020. november elsején lesz a Duna TV-ben. A Pilátus januárban Milánóban, a MIFF Awards-on a legjobb film díját nyerte el, emellett a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját is megkapta ugyanitt.

A filmet jelölték a legjobb forgatókönyv díjára

(Somogyi György és Szélesi Sándor), Györgyi Anna pedig a legjobb női főszereplő nomináltjai között volt. A Pilátus operatőrét, Hartung Dávidot nemrég díjazták a South East European Filmfesztiválon Los Angeles-ben. Dombrovszky Linda filmje a napokban az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztiválon szerepel, novemberben pedig Dallasban és a 44. Sao Paolo-i Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez.

Forrás: Ragazze.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló