Film

Ezt a filmet nagyon várjuk, pedig még el sem kezdték forgatni

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.25 | 13:11

Jövőre kezdik el forgatni a Mortal Engines című steampunk regény filmadaptációját, de már alig győzzük kivárni. Az alapanyag (lánctalpakon guruló városok) mellett A Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson a garancia rá, hogy látványos lesz.

mortal

A Mortal Engines (kb. Halálos gépek) Philip Reeve brit író Predator Cities (Ragadozó városok) című, négyrészes, steampunk regényfolyamának első része. Sajnos magyarul még nem jelent meg, de talán a kedvet kapnak hozzá a kiadók most, hogy az Universal Pictures bejelentette, hogy Peter Jackson közreműködésével (ő lesz a film producere és részben a forgatókönyvírója is) megfilmesíti.

A regény világról dióhéjban annyit, hogy egy „hatvanperces háború” néven emlegetett konfliktus, majd az azt követő földrengések és vulkánkitörések jórészt elpusztították az ismert civilizációt. A túlélők csak a technológia egy részét őrizték meg – például a léghajókat –, és telepítették hatalmas, gördülő városokba. Ezek a városok küzdenek egymással, illetve a „municipiális darwinizmust” elutasító, letelepedett népekkel. A történet főként a gördülő, viktoriánus díszletekbe öltözött Londonban játszódik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.