Film

Miért is ennyire menő és sokoldalú színész Ryan Gosling?

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.12 | 16:11

A Szárnyas Fejvadász 2049 főszereplője ma tölti be 37. életévét, ezért most megpróbáljuk megválaszolni, hogy miért is annyira fontos és menő.

A 37 éves színész gyakorlatilag már minden karaktert eljátszott színészi pályafutása során. Volt már szegény fiú, aki beleszeret egy gazdag nőbe (Szerelemünk lapjai), zsidó származású náci fiatalember (A hitetlen), drogfüggő középiskolai tanár (Fél Nelson), nőcsábász szépfiú (Őrült, dilis szerelem), eszméletlenül menő, bankrablókat fuvarozó sofőr (Drive!), bárzongorista múltját maga mögött hagyó zenész (La La Land – Kaliforniai álom), és K ügynök szerepében Harrison Ford méltó partnere (Szárnyas Fejvadász 2049). És ez csak néhány példa: ha megnézzük Ryan Gosling filmjeinek listáját, tényleg azt látjuk, hogy ő egy kivételesen nagy formátumú, sokoldalú színész, aki voltaképpen bármilyen szerepet képes eljátszani.

via GIPHY

Ryan Thomas Gosling 1980. november 12-én született Londonban, de nem az angol fővárosban, hanem a kanadai Ontario államban. Ryan szülei mormonok: édesapja a skót, francia és kanadai ősökkel rendelkező Thomas, édesanyja pedig a korábban titkárnőként dolgozó Donna Gosling. Miután szülei 13 éves korában elváltak, ő és nővére Mandi az édesanyukkal maradtak. Talán kevesen tudják, de Gosling karrierjét gyerekszínészként kezdte a Disney The Mickey Mouse Club című műsorában, ahol még a fiatal Justin Timberlake mellett tűnt fel.

Első filmes főszerepét A hitetlen című 2001-es filmben kapta meg, ebben egy neonácivá váló zsidó fiatalembert alakít. Gosling ezután független filmekben tűnt fel (Kísérleti gyilkosság, A fiatalkorú), de  nagyközönség számára csak 2004-ben lett igazán ismert, amikor is a Szerelmünk lapjai című romantikus vígjáték főszerepét játszotta Rachel McAdams oldalán.

via GIPHY

Gosling, a sokoldalú színész

Amennyire sokféle filmben játszott, annyira sokoldalú a civil életében is Ryan Gosling. Saját maga készít bútorokat, profi jazzgitáros, néha még DJ-zni is szokott és volt, hogy beszállt énekelni egy indie zenekarba is. Bizony, Gosling a Dead Man’s Bones frontembereként is helytállt már.

De mégis miért annyira menő Ryan Gosling?

Sokszor és sok helyen megválasztották már őt a világ legkúlabb színészének, hiszen amellett, hogy változatos karaktereket játszik, és a való életben is sokoldalú, a hétköznapokban is képes meglepni az embereket. Egyszer a konditeremből hazafelé tartva leállított például egy utcai verekedést, a járókelők nagy örömére. A magánéletében pedig egy szerető és gondoskodó családapa, aki az idei Oscar-díjátadóra például saját nővérével érkezett, mert Gosling felesége, Eva Mendes mostanában inkább kerüli a nyilvánosságot, és inkább a két kislányuk (Esmeralda és Amanda Lee) nevelésével foglalkozik.

Eva Mendes és Ryan Gosling a 2012-es Torontói Filmfesztiválon. Fotó: Sonia Recchia/Getty Images

Apropó, Oscar-díj. Ryan Gosling idén se kapta meg a filmakadémia legjobb színésznek járó díját (a Kaliforniai Álomért volt jelölve), szóval már csak az a kérdés, hogy mikor és melyik filmért érdemli majd ki az aranyszobrot a jövőben. A következő filmje egyébként a First Man című életrajzi film lesz, amelyben az első Holdra lépő űrhajóst, Neil Armstrongot fogja alakítani. A film 2018 októberében debütál majd, és még az is lehet, hogy ez az alkotás elhozza majd az Oscar-díjat Ryan Gosling számára.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló