Film

25 éves az Addams family mozifilm

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.23 | 13:41

A D-vitamin hiányos családról szóló szatíra bárhogyan is nézzük, örök darab.

A The New Yorker magazin hasábjain, kis rajzfilmkockákkal indult a különös kompánia története, még a ’30-as években, mely a ’60-as években tévés sorozatként is futott. A sztori lényege a tehetős család abszurditása: náluk minden, ami történik, az abnormális. Azt az egyet kivéve, hogy nagyon szeretik egymást a családtagok. Bár mostanság mondhatjuk, hogy ez se normális már.

Viszont szokásuk az átlagembereket megbotránkoztatni. Az 1991-es évben készült mozifilm, melyet A galád család alcímmel vetítettek hazánkban, örök darab lett, a karakterek kidolgozottsága (lásd a gót családanya, Morticia szerepében tündöklő Anjelica Houstont, de Christopher Lloyd és Christina Ricci is emlékezeteset alakít), illetve a jól megírt jelenetek révén.

Ízelítőként idézzük fel a horrorisztikus Hamlet-előadást:

Aki kedvet kapott, annak itt az egész alkotás, magyarul:
 

Az Addams Family 2 – Egy kicsivel galádabb a család című, ’93-as folytatást is érdemes előtúrnunk, ha fullos múltidézésre vágyunk. Wednesday, a copfos kis „tündérke” óriási show-ja Pocahontasként nagyot üt, amely jelenet most Hálaadás környékén különösen aktuális a tengerentúlon:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló