Film

Neonácik bojkottot hirdetnek a Zsivány Egyes ellen, mert szerintük túlságosan multikulti lett

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.09 | 20:04

A szűk látókört mi sem jelzi jobban, mint hogy szerintük a fehér bőrűek csak gonosztevők a filmben vagy nők. Most komolyan, egy olyan moziban, amiben már az első részben vagy 30 faj futott az emberek mellett?

#DumpStarWars / Twitter
#DumpStarWars / Twitter

Még egy messzi-messzi galaxisba is betolul a politika, pedig épp elég fórum van, ahol kitombolhatná magát mindenki. #DumpStarWars hashtag gyűjti egybe a trollokat, akik nem valami sikeresek, mert a hatásukra a rajongók még jobban összezárnak. A fanok még hevesebben ragaszkodnak a SW-univerzumhoz, ahol egy női vezető lesz ismét, akit többféle fajhoz, illetve rasszhoz tartozó segítők vesznek körül.

Az első rosszalló megjegyzések pár hónapja, a trailerek kapcsán röppentek fel, az egyik szerint a Zsivány Egyes egyenesen

egy fehér-gyűlölő zsidó önkielégítő fantáziája

mert a legtöbb kulcsfigura színesbőrű, a vezetőjük pedig egy nő. Van, aki szerint még gyorsan újra is forgatják a végét, belecsempészve Trump-ellenes jeleneteket, hogy még egyértelműbben liberális legyen a film kicsengése. A Disney ezeket a híreszteléseket cáfolta, de a trolloknak, annak ez vagy lényegtelen, vagy még gyanúsabb.

 

A kifogások között szerepel az is, hogy sok a „fehérbűnözés”, azaz a legtöbb gazember karakterét fehér színész játssza. A „liberális propaganda” is előszeretettel elhangzik, főleg az elnökválasztás eredménye után. Van, aki a gyereket is óvja a film megtekintésétől.

 

A mostani felháborodáshullám azért nevetséges, mert az eredeti részek birodalmi rohamosztagosai a nevüket valóban a náci haderők után kapták, az ellenállás élére pedig a hetvenes években készült első részekben is egy nő, Leia, a későbbi Organa tábornok került. A tavaly bemutatott Ébredő erő forgatókönyve pedig nyilvánvalóan rímel Hitlerre és a harmadik birodalomra. A készítők szerint jövő héten mozikba kerülő film bevételeit vélhetően nem fogja érezhetően csökkenteni a bojkott.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló