Film

Riz Ahmeddel emberükre akadtak a Zsivány Egyes bojkottálói

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.16 | 06:27

A Zsivány Egyes teherszállító pilótája úgy véli, a bojkottra felszólítók inkább a filmmel kapcsolatos élményüket osszák meg, semmint az embereket.

Riz Ahmed, NME
Riz Ahmed, NME

Multikulti jellege miatt a film bojkottjára felszólító #DumpStarWars kezdeményezés miatt megszólítva érezte magát a pakisztáni származású brit színész/rapper, akinek ősei közt egyébként urdu nyelvű irodalmár és filozófus is van. Bodhi Rook megszemélyesítője nem vette fel a kesztyűt, ahogy az az NME videójából is kiderül, sőt:

Megosztó időket élünk. Bármerre nézel, ijedt embereket látsz. Ha az emberek félnek, akkor a világról „mi és ők” felosztásban gondolkodnak. A Star Wars egy olyan téma, amihez pedig bárki kapcsolódhat – a gyerektől az idősekig. Kiváló alkalom, hogy inkább az élményt osszuk meg.

A tíz éve rappelő Riz MC egyébként Oxfordban végzett, ahol filozófiai, politikai és gazdasági tanulmányokat folytatott. A Post 9/11 Blues nevű, szatirikus dalt is neki köszönheti a világ, és 2007-ben már Glastonbury színpadát koptatta. Többek közt színházban az Asian Dub Foundation operájában, a Gaddafi-ban, illetve moziban az idei Jason Bourne című filmben is láthattuk.

Swet Shop Boys nevű duójának itt látható az a klipje, mely a reptéri ellenőrzések rasszista felhangjairól szól:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.