Film

A legszomorúbb karácsonyi mozik

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.26 | 16:12

A szeretetbe egy jó adag szomorúság is elfér karácsonykor. Itt a legszomorúbb karácsonyi mozik.

Nem minden karácsonyi mozi kedves és vidám. Vannak mozik, amik vidámnak indultak, csak szomorúra sikeredtek, vannak olyanok is, amik direkt a könnycsatornák megtelítését célozzák. Nézzük a szomorúakat!

Bad Santa

Keserű vígjáték, a legjobb fajtából. Billy Bob Thornton isteni az alkoholista, bűnöző télapó szerepében, de összeségében szomorú vígjátékot láthatunk csupa vesztesről, akik keresik a boldogságot. A szeretetet persze nem adják ingyen. A barátaid átvágnak, a kurvák nem tudják, hogyan is kell szeretni, és persze a rendőrség is rádszáll.

Polar Express

Ha van film, amitől könnyezni fogsz karácsony környékén, az Hollywood egyik legjobb rendezője Robert Zemeckis és Tom Hanks közös munkája. A motion capture technikával készült filmben Tom Hanks öt szerepet is alakít, a történet is jó, csak végtelenül szomorú. A végeredmény pedig a csodák elmúlásáról, a felnőttség sivárságáról, a halálról szól. Sírás és sírás.

Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton legjobb mozija tulajdonképpen bábjáték-musical, ami egy magányos és szomorú szörny-világban játszódik. Ez a sötét színek rendezőjének legjobb filmje, bár nem értjük, hogy eredetileg miért áll mellé a Disney, nyert ügyük van, csak  merchandise-ból, a sok-sok ajándéktárgyból ma is milliós bevételeik vannak a Pumpkin King csontvázkirályának történetéből. Bár a végkifejlet nem tragikus, mégis az egész film egy nagy gót lidrécnyomás, szomorú és szomorú.

Karácsonyi ének

Robert Zemeckis két filmmel is a szomorú listán. Dickens Karácsonyi ének című regénye akkora ünnepi klasszikus, hogy a fal adja a másikat. A szívtelen Ebenezer Scrooge története eleve szomorkás, de Zemeckis tálalásában gyerekektől kifejezetten zárva tartandó. Jim Carrey szinkronjával kemény dolgokon kell átmenni a londoni uzsorásnak, hogy eljusson a szeretetig.

Budapesti tavasz

Nyilván a sírva vigadó magyar filmkészítők is bőven forgattak olyan karácsonyi mozikat, amiktől simán eret vágsz. Ilyen a Bergendy Péter dárámájból készült A vizsga, amiben egy ügynöknek kell vizsgáznia 1957 karácsonyán. De a klasszikus magyar karácsonyi dráma Máriássy Félix filmje, ami Karinthy Ferenc legjobb írásából készült. 1945 karácsonyán Dunába lövés, szerelem, ágyúzás. Muszáj sírni a végén.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló