Film

Meghalt Carrie Fisher

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.27 | 19:10

Az amerikai színésznőt, forgatókönyvírót és írót legtöbben Leia Organa hercegnő szerepében ismerték meg az eredeti Csillagok háborúja trilógiából.

Az amerikai People magazin osztotta meg a szomorú hírt kedd este. A Csillagok háborúja Leia hercegnője múlt pénteken lett rosszul egy repülőgépen, szívinfarktust kapott. Leszállás után azonnal kórházba szállították, a napokban arról számoltak be a hírek, hogy állapota stabilizálódott.

A színésznő halálhírét Simon Halls, a család szóvívője közölte:

Mély fájdalommal tudatom, hogy Billie Lourd megerősítette, hogy szeretett édesanyja, Carrie Fisher reggel 8 óra 55 perckor eltávozott. Az egész világ szerette, és mindannyiunknak nagyon fog hiányozni.

Fisher december 23-án Londonból Los Angelesbe utazott a november 22-én megjelent The Princess Diaries című könyvének promóciója miatt. A repülőgépen szívrohama lett, nem tudták megmenteni.

gettyimages-1138682
Az eredeti, utánozhatatlan csapat: George Lucas, Mark Hamil, Carrie Fisher és a Csillagok háborúja karakterei

Carrie Fisher a kaliforniai Beverly Hillsben született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Első színészi szereplése az Irene című, 1973-as Broadway-darabban volt, amelyben a főszerepet anyja játszotta, első filmszerepére pedig 1975-ben, a Sampon című Hal Ashby-filmben került sor, olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Warren Beatty, Goldie Hawn és Lee Grant.

1977-ben kapta meg a Csillagok háborúja című filmben Leia Organa hercegnő szerepét, a film átütő sikere hozta meg neki a világhírt. Játszott a Blues Brothers című mozifilmben, amelyben Joliet Jake bosszúálló exszeretőjét alakította, bár a stáblistában csak úgy szerepel: Mystery Woman. 1985-ben a Magas barna férfi felemás cipőben című filmben Tom Hanks partnereként tűnt fel, de Woody Allen 1986-os vígjátékában, a Hannah és nővérei-ben is láthatta a közönség.

Az egyelőre még nagy kérdés, hogy mi lesz Leia karakterével Csillagok háborúja még készülő, 2017-ben megjelenő VIII. részében, hiszen a tervek szerint ebben is szerepelne, de nem tudni, leforgatták-e már a jeleneteit.

Carrie Fisher 60 évet élt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló