Vállalatok

Aggódhat a Shein és a Temu – Nagyot újít az Amazon

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.28 | 09:33

Az Amazon egy új kezdeményezésről tájékoztatta kínai eladóit. A tervek szerint a cég weboldalán egy külön szekció indul, kifejezetten olcsó termékekkel, melyeket Kínából szállítanak majd közvetlenül a külföldi vásárlóknak.

Ez a lépés az Amazon eddigi legkomolyabb válasza a Temuhoz és a Sheinhez hasonló, alacsony árakkal operáló online áruházak térnyerésére. A Reuters információi szerint a forgalmazott termékek közé fognak tartozni márkázatlan ruházati cikkek, lakberendezési tárgyak és mindennapi használati eszközök. A szállítási idő várhatóan 9-11 nap lesz.

Az Amazon a zártkörű tájékoztatón mondta el a kínai kereskedőknek, hogy a nyáron megkezdik a regisztrációt, az ősszel pedig már fogadni tudják a készleteket. A jelentés szerint az új platformon az eladók szabadon meghatározhatják a kínált termékek árát és típusát, emellett lehetőségük lesz kisebb mennyiségben gyártani új termékeket a piac teszteléséhez.

Fotó: 123rf.com

Az Amazon szóvivője a Reuters megkeresésére annyit mondott, hogy “folyamatosan keresik az új lehetőségeket az együttműködésre a kereskedő partnerekkel annak érdekében, hogy a vásárlók szélesebb választékhoz, kedvezőbb árakhoz és nagyobb kényelemhez jussanak.”

Egyelőre nem világos, hogy az Amazon szállítmányai az Amerikai Egyesült Államok azon kereskedelmi rendelkezése alapján fognak-e érkezni, amely mentesíti a 800 dollár alatti értékű egyéni csomagokat a vám alól.

A Shein e-kereskedelmi óriás, és a Temu is erre a gyorsított vámkezelési eljárásra támaszkodik a 800 dollár alatti értékű, közvetlenül a vásárlóknak küldött csomagok esetében.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló