Hadászat

Átadták az első tíz Gidrán páncélozott harcjárművet Tatán

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.13 | 08:38

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program: átadták az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz megérkező első tíz Gidrán páncélozott harcjárművet február 11-én, csütörtökön, Tatán.

Az elsősorban támogató feladatokat ellátó, a magyar Gidrán névvel ellátott járművek ünnepélyes átadóján részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Engin Aykol, a harcjárműveket gyártó Nurol Makina vállalat vezérigazgatója, valamint Bencsik János, a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő.


Az átadó ünnepségen megtartott beszédében Benkő Tibor honvédelmi miniszter hangsúlyozta:

Magyarország és a magyar emberek számára rendkívül fontos a béke és a biztonság, ennek biztosítása pedig, a mindenkori kormány és a katonai vezetés feladata.

Azért indítottuk el a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, hogy ezt a békét és a biztonságot megteremtsük, nemcsak a jelen, hanem a jövő számára is

A honvédelmi miniszter beszédében kiemelte: több katonai alakulathoz olyan járművek kerülnek majd, amelyeket már Magyarországon készítenek, a török gyártóval közösen.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka érdeklődésünkre elmondta: a beszerzett Gidránok egy új időszámítást jelentenek a Magyar Honvédség életében.

A most szolgálatba álló, többcélú harcjárművek növelik a magyar haderő képességeit, mind az alkalmazás, mind a katonák védelme terén

– mutatott rá a vezérezredes.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló