Hadászat

Drámai bejelentést tett Orbán belbiztonsági főtanácsadója

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.08.09 | 11:18
  • trendindex: 2

Ha nem tudjuk a határt őrizni, összeomlik a schengeni rendszer is

Ha nem tudjuk a határt őrizni az illegális bevándorlóktól, akkor nemcsak a magyar emberek biztonsága kerül veszélybe, de összeomlik a schengeni rendszer is – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: az európai határ támadás alatt áll és nincs információ, hogy csökkenne az érkező illegális migránsok száma.

Hozzátette: az Európai Unió ebben a helyzetben nem az európai emberek biztonságát helyezi előtérbe, sokkal inkább az érkező migránsok legalizálását és a tagállamok közötti automatikus szétosztását. Az EU “migránsgettók” létrehozására akarja rábírni a tagállamokat – fogalmazott.
Közlése szerint az ideérkezők elsősorban biztonsági kockázatot jelentenek, és ha a határt Magyarország nem tudja megfelelően őrizni, akkor nemcsak a magyar emberek biztonsága kerül veszélybe, hanem összeomlik a schengeni rendszer is, ami éppen azon alapszik, hogy a külső határokat erősen őrzik annak érdekében, hogy a belső határokon ne legyen ellenőrzés.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának is vendége volt, ahol arról beszélt, hogy az idén már meghaladta a 86 ezret az elfogott illegális bevándorlók száma, és a korábbi 300-ról 400-ra emelkedett a naponta elfogott migránsok száma.
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját kérdezték a nigeri helyzetről is.

Bakondi György ezzel kapcsolatban kifejtette: a térségben jelenleg is hatmillió menekült tartózkodik, és amennyiben háborús konfliktus alakulna ki a térségben, úgy ezek az emberek tovább menekülnének Európa felé. A több millió migráns érkezése pedig kezelhetetlen, súlyos biztonsági helyzetet okozhat – mutatott rá.

Ezért elsőrangú érdeke az Európai Unió tagállamainak, hogy diplomáciai megoldást találjanak, ami megelőzi milliók menekülését, Európa felé indulását – jegyezte meg Bakondi György.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló