Hadászat

Szöget vert Putyin a saját koporsójába? Leváltotta a fekete-tengeri flotta parancsnokát

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.18 | 09:18

Igor Oszipov eltávolítása a legjelentősebb elbocsátás lenne az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta eltelt csaknem hat hónapban.

Az elcsatolt Krímben állomásozó orosz fekete-tengeri flotta élére új parancsnokot neveztek ki – közölte szerdán a RIA hírügynökség orosz forrásokra hivatkozva. A döntésre azután került sor, hogy a félszigeten lévő orosz katonai bázisokat többször is robbanások rázták meg.

putyin

Ha megerősítést nyer a hír, akkor Igor Oszipov eltávolítása a legjelentősebb elbocsátás lenne az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta eltelt csaknem hat hónapban.

Az állami RIA idézte a forrásokat, amelyek szerint az új parancsnokot, Viktor Szokolovot a szevasztopoli kikötőben mutatták be a flotta katonai tanácsának tagjainak.

A Fekete-tengeri Flotta, amelynek Oroszországban nagyra becsült történelme van, többször is kellemetlen szituációkba került a háború kitörése óta:

több deszanthajója megrongálódott, valamint áprilisban elvesztette zászlóshajóját, a Moszkvát, amit valószínűleg ukrán Neptun rakéták küldtek hullámsírba.

Múlt héten a flotta Szaki városában található légibázisát rázta meg több robbanás, melyek jelentős károkat okoztak az ott állomásozó repülőgépekben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.