Külföld

Egy milliárd forint értékben fogyott a fű egy nap alatt Illinois államban

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.05 | 07:18

A legalizációt követő első napon több mint 3,2 millió dollár értékben vásároltak.

Illinois a 11. állam ahol legális a füvezés rekreációs célzattal. Alaska, Maine, Massachusetts, Michigan, Nevada, Oregon, Vermont and Washington államok után a legnagyobb középnyugati állam is legalizált. Majdnem félszáz üzletnek van máris engedélye, hogy rekreációs céllal árusítsa a kannabiszt.


A fogyasztók már első nap hatalmas rohammal támadtak ezekre az üzletekre- írta a Chicago Tribune. Illinois-ban már két éve engedélyezték az orvosi marihuána árusítását, mely amúgy az államok jelentős részében legális. Azonban most a rekreációs célú árusítás lépett érvénybe, tehát a nagykorú, azaz a 21 évet betöltött személyek egy unciát, azaz majdnem 30 grammot birtokolhatnak a szárított növényből. A kormány ugyanakkor több mint 11 ezer személynek engedte el a börtönbüntetését, akiket illegális marihuána-kereskedelemmel vagy birtoklással vádoltak.

Az első napot elég jó mérleggel zárta az állam, hiszen 3,176,256 dollárnyit árusítottak, a pontos számokat ugyan nem lehet tudni, de több mint hetvenezren vásároltak be és átlagosan kétszáz dollárt költöttek. A közösségi médiában megjelent videók alapján hosszú sorok álltak a boltok előtt és a kinti Black Friday-t megszégyenítő vásárlási láz tört ki.

Képek:pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.