Külföld

Schwarzenegger szerint olyan volt a Capitolium ostroma, mint a kristályéjszaka

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.11 | 16:18

"Trump minden idők legrosszabb elnökeként fog a történelembe bevonulni".

“Szerda volt a törött üveg napja, itt az Egyesült Államokban. Mivel Európából származom, első kézből tudom, miként csúszhatnak ki a dolgok az ellenőrzés alól. Minden sorozatos hazugságokkal, és intoleranciával kezdődött” – hangsúlyozta a 73 éves Schwarzenegger a nácik rezsimjére utalva. Úgy gondolja, az Egyesült Államokban, de világszerte is attól tartanak, hogy ez a szörnyűség megismétlődhet. Ugyanakkor tisztában kell lenni az önzés és a cinizmus szörnyű következményeivel – tette hozzá Donald Trump amerikai elnöknek az elnökválasztási eredmények megváltoztatására irányuló erőfeszítéseire utalva. “Hatalomátvételt kísérelt meg azzal, hogy az embereket hazugságokkal tévútra vezette” – jelentette ki Schwarzenegger, aki szerint Trump egy “kudarcot vallott vezető”.

“Minden idők legrosszabb elnökeként fog a történelembe bevonulni” – hangoztatta a republikánus politikus. “A jó dolog az, hogy hamarosan annyira jelentéktelen lesz, mint egy régi Twitter-üzenet”.

Véleménye szerint az amerikaiaknak gyógyulásra van szükségük a történtek nyomán. Schwarzenegger egyben nyilvánosan kiállt Joe Biden megválasztott demokrata párti elnök mellett. “Biden elnök, sok sikert kívánunk önnek elnökünkként. Amennyiben sikeres lesz, úgy a nemzetünk is az lesz. Teljes szívből támogatjuk önt abban a próbálkozásában, hogy eggyé kovácsoljon minket” – húzta alá Schwarzenegger, aki a Conan, a barbár című filmből ismert kardját is feltartotta hozzátéve, hogy az amerikai demokrácia egy kardhoz hasonlít, amelyet égő tűzben edzettek keményre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.