Külföld

Elon Musk felfoghatatlanul sok pénzt bukott

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.01.12 | 16:48

2021 novembere óta 182 milliárd dollárt veszített vagyonából, nagyrészt a Tesla részvényeinek értékcsökkenése miatt, és mert közben még a Twittert is felvásárolta, ezzel pedig rekordot döntött a Guinness World Records jelentése szerint.

A Guardian nyomán a 444.hu azt írja,

a 182 milliárd dolláros vagyonvesztés valójában még ennél is több lehet,

és az összeg közelebb lehet a 200 milliárd dollárhoz, de a Forbes szerint Musk nettó vagyona a 2021-es 320 milliárd dolláros csúcsról 2023 januárjára 138 milliárd dollárra esett vissza.

AFP

Az MTI december végén számolt be arról, hogy az Egyesült Államok milliárdosainak vagyona összesen 660 milliárd dollárral (mintegy 264 ezer milliárd forint) csökkent 2022-ben – olvasható a Forbes összegzésében, amely szerint a világ leggazdagabb emberei összesen több mint 2000 milliárd dollárt veszítettek ebben az évben.

A pénzügyi magazin összesítése szerint az év vesztese Elon Musk.

Az amerikai milliárdosok listáján második helyen szereplő Jeff Bezos, az Amazon internetes kereskedőcég alapító-elnöke 80 milliárd dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az idén, és a december 27-i adatok szerint vagyona 106 milliárd dollár volt.

A veszteséglista harmadik helyén áll Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, a közösségi médium anyavállalata, a Meta vezérigazgatója, aki vagyonának csaknem kétharmadát veszítette el, és 78 milliárd dollárral, 42 milliárdra csökkent értéke, amivel a leggazdagabb amerikaiak listáján is visszacsúszott.

A Google társalapítója Larry Page 40 milliárdos veszteség után 76 milliárd dollárral rendelkezik, míg Phil Knight, a Nike sportszergyártó-cég elnöke 18 milliárd dollárral lett szegényebb, így 45 milliárd dolláros vagyona volt december 27-én, amivel mindketten Mark Zuckerberg elé kerültek a leggazdagabb amerikaiak Forbes által jegyzett ranglistáján.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló