Külföld

Magyar gimnazistákat szállító busz balesetezett Veronában, többen meghaltak

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.21 | 09:18

Legkevesebb heten meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, ami péntek este történt egy veronai autópálya-kijáratnál. Az olasz hírügynökség szerint akár 16 áldozata is lehet a balesetnek.

Franciaországból hazafelé, Magyarországra tartott az a busz, amely még péntek este balesetezett az olaszországi Verona közelében. A híradások szerint a busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.

 (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)
(MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)

A buszon 14 és 18 év közötti budapesti fiatalok utaztak, akik közül több tucatnyian megsérültek az olasz mentőszolgálat szerint őket kórházba szállították.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a M1 televíziónak szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott.

A hivatalos adatok szerint 54 utas – köztük felnőtt kísérők – és két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból – tette hozzá. “Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos” – fogalmazott a sajtófőnök.

Az Index.hu szerint a budapesti Szinyei gimnázium diákjait szállította a balesetet szenvedett busz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló