Külföld

Trumpnak búcsúznia kell imádott Androidjától

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.21 | 09:32

Beiktatása után már nem lenne biztonságos Donald Trump számára, ha egy mezei telefonról lépne kapcsolatba bárhogy a világgal, ezért új eszközt kell használnia. Obama egy megbütykölt Blackberryre váltott 2008-ban a nemzetbiztonságiak javaslatára, de ő inkább az emailezés megszállottja volt. Miről fogja ezentúl szórni a tweeteket Trump?

Kép: Getty Images/Drew Angerer és Pixabay
Kép: Getty Images/Drew Angerer és Pixabay

A hivatalba lépett amerikai elnök csütörtökön este leadta a nemzetbiztonsági szolgálatnak azt az androidos telefont, amelyről tweetjei nagy részét is írta – írja egy magát Trump barátjának beállító, névtelen forrásra hivatkozva az AP. A korábbinál biztonságosabb, titkosított telefont kap majd.

Amikor Obamának hasonlóan kellett cselekednie 2008-ban, akkor egy olyan módosított Blackberryt kapott, amelyen a funkciók nagy részét blokkolták, és a személyes telefonszámához is csak maroknyi ember férhetett hozzá. Ő egyébként Trumppal ellentétben nem arról volt ismert, hogy sokat telefonált volna mobilról: leginkább az irodájában lévő hivatali telefonját használta hívások fogadására és indítására is.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen készüléket használ majd Trump, ahogy az sem ismert, hogy pontosan milyet használt idáig. Mobilozási szokásairól annyi derült ki, hogy Obamával ellentétben egyáltalán nem e-mailezik, kora reggel és késő esténként szokott telefonálni, néha hangüzeneteket is hagy. Korábban kijelentette, hogy hivatalba lépése után is folytatja, amit eddig is nagy intenzitással csinált: a twitterezést.

Eddig könnyű volt elérni

Az AP több forrása szerint Trump arról ismert, hogy még ismeretlen számoknak is felveszi a telefont, de előfordult már az is, hogy ő maga hívott vissza egy riportert, aki egy órával azelőtt kereste. Ezt a tulajdonságát választási győzelme után többen ki is használták: folyamatosan hívogatták olyan országok vezetői, akik szerettek volna gratulálni neki és jól helyezkedni.

Nemrég fejfájást okozott a stábjának, hogy miután Meryl Streep kritizálta a Golden Globe-díjátadón, Trump éjfélkor felvette a telefont a New York Times újságírójának, és a stáb terveivel ellentétben az akkor adott válaszai másnap bejárták a médiát. Most már nehezebb lesz elérni, mivel a személyes telefonszáma is megváltozik.

Androidról utálkozott, iOS-ről kevésbé

Intenzív Twitteres jelenléte remek alapot szolgált arra, hogy tartalomelemzést végezzenek a bejegyzésein. A Variance Explained elemzése megállapította, hogy acsarkodó tweetjei nagy részét az androidos eszközéről írta (a Twitteren megjelenhet, hogy milyen operációs rendszerről töltötték fel a posztokat), míg az iPhone-ról született bejegyzései nem voltak annyira durvák. Ebből arra következtettek, hogy androidról ő maga, iOS-ről pedig a stábja szokott posztolni.

Forrás: AP/Verge


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.