Külföld

Élő koalákat is árultak élelemként a koronavírus gócpontjában – fotó

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.23 | 17:48

Farkaskölyköket, patkányokat és kígyókat is kínáltak a vevőknek a vuhani húspiacon.

Élő állatok tömkelegét árulták emberi fogyasztásra a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan élelmiszerpiacán.


Kínai tudósok feltételezése szerint ehhez a piachoz köthető a megbetegedések többsége. A már feldolgozott állatok húsa mellett

élő koala, tarajos sül, béka, kölyökfarkas, róka, patkány, páva, sertés, szalamandra, krokodil és kígyó is szerepelt az árlistán.

Utóbbiról épp a napokban közölték kínai tudósok, hogy szerintük a kígyó lehet legnagyobb valószínűséggel az új koronavírus gazdaállata. Mások szerint a vadhúsok okozták a bajt. A koalahúst és egyéb vadon élő állatok húsát már elkészítve, főzve, sütve is kínálták a piac étlapján – írja a Daily Mail. Mindezen sokan megdöbbentek a közösségi média kínai felhasználói közül is. Volt aki azt írta,

Nincs olyan, amit egy kínai ember ne enne meg

A piac árlistáján 112 élő állat szerepelt a  South China Morning Post beszámolója szerint.

A koronavírus első betegei a piac alkalmazottjai voltak. Vuhan piacát még január elején bezárták és fertőtlenítették a hatóságok.

Az egész várost lezárták

A koronavírus okozta járvány központjának számító közép-kínai várost szerdán lezárták a hatóságok, hogy megakadályozzák az életveszélyes tüdőgyulladást okozó fertőzés tovább terjedését.

Emellett Vuhanban óvintézkedéseket vezettek be: a repülőtéren és vasútállomásokon ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét, és karanténba helyezik mindazokat, akik lázasak. A városban szinte leállt az élet, megállt a tömegközlekedés, kötelezővé tették a védőmaszkok viselését.

A lezárt városban szinte harcolnak a friss élelemért az emberek:

Az utóbbi napokban 17-re emelkedett Kínában a tüdőgyulladást okozó koronavírusban elhunytak, valamint 470-re nőtt a fertőzöttek száma. Kínában a járvány már az ország 13 régióját elérte.

A vírust időközben Makaóban és Hongkongban is kimutatták – írja az MTI. A fertőzés néhány esetben már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban és Dél-Koreában is megjelent. Észak-Korea pedig szerdától felfüggesztette a külföldi turisták fogadását a koronavírus miatt. Világszerte a repülőtereken vizsgálatoknak vetik alá a Kínából érkező utasokat.

Kedden már Washingtonban is diagnosztizálták az első új típusú koronavírusos tüdőgyulladást. Szakértők szerint a járvány Ausztráliára is lecsaphat.

Fotó: MTI/AP/Hszinhua

A 2020-as olimpiai játékok egyes, Vuhanban meghirdetett, ökölvívó selejtező mérkőzéseit le kellett mondani, míg a női labdarúgó selejtező helyszínét át kellett helyezni Nancsingba a járvány miatt.

Címlapkép: MTI/AP/Hszinhua


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.