Külföld

„Ez nem Kim Dzsongun! Dublőrre cserélték” – hajmeresztő összeesküvés-elmélet terjed a diktátorról

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.26 | 13:18

Kim Dzsongun tavaly februárban tűnt el szokatlanul hosszú időre, körülbelül három hétre, de ezt akkor még azzal lehetett magyarázni, hogy a globális járvány tombolását akarta szűkebb körben átvészelni.

Kim Dzsonguntól már megszokhattuk, hogy néha rejtélyes módon eltűnik, hogy aztán hasonlóan váratlan módon újra felbukkanjon az „udvari” sajtója és népe előtt ám, most meglepő módon került elő, hiszen fitten, mosolygósan, energikusan, nagyjából 20 kilótól megszabadulva lépett újra a politika porondjára. 140 kilós testtömegéből állítólag úgy sikerült lefaragnia, hogy változtatott az étrendjén.

A pletyka szerint a „kedves vezető” állítólag túlesett a koronavírus-fertőzésen, és ez vezetett a drámai fogyásához. De van egy durvább összeesküvés-elmélet is: eszerint a 38 éves diktátor valójában már meghalt és ezt a tényt egy karcsúbb dublőr segítségével próbálják leplezni.

Az észak-koreai elnyomó rendszer fenntartásához Kim Dzsongun nélkül is sokaknak fűződne érdeke.  A szóbeszéd szerint Kim Dzsongun egy elrontott szívműtét miatt került vegetatív állapotba, és amíg meg nem szervezik a megfelelő hatalomátadást, addig egy dublőrrel helyettesítik a nyilvános megjelenések során.

„Nem ugyanaz a személy. Nézzék csak meg a fülcimpáját”

– mutatott rá egy informátor arra, hogy milyen apróságokon lehet lebuktatni a csalást.

A NIS, vagyis a szomszédos dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat állítólag már kutakodik az ügyben, mesterséges intelligenciát bevetve, és szupernagy felbontású videófelvételeket bogarászva.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.