Külföld

A föld alatt lövik majd ki az autókat, Elon Musk már alagútfúrásban is utazik

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.17 | 08:11

Dübörög Elon Musk alagútfúró projektje, vagyis a legújabb üzleti terve, amivel versenyképes árak kialakításával lenyomhatja a többi iparági szereplőt. Eddig is jól kalapozott pénzt a projektjeihez, és azt rebesgetik, hogy Trumpot is megkörnyékezi az ötletével. Nézzük, mit tudunk eddig Musk legújabb hobbijáról.

Pedig már akkor is szólt, hogy komolyan gondolja.

Lesznek alagutak, ez most már egészen biztos. A Verge összeszedte, hogy mit tudunk eddig róluk.

Jelenleg egy tesztalagút épül a SpaceX Los Angeles-i központjában. Egyelőre nem visz más irányba, csak lefelé, hatósági engedélyeket kell szerezniük ahhoz, hogy elkanyarodjanak vele. Jelenlegi know-howját is beemelné a projektbe, ugyanis azt tervezi, hogy nagy sebességgel lövik majd el A-ból B-be az alagutakba lejuttatott autókat. Tudjátok, a SpaceX űrkutatással foglalkozik, a Tesla pedig autókkal, úgyhogy ez egyáltalán nem lehetetlen.

Van egy hatalmas fúrógépe, ami 2015-ben készült, Nannie a beceneve, 120 méter hosszú és 1200 tonnát nyom.

Steve Davis, SpaceX-mérnök az alagútfúrás projektmenedzsere, és állítólag teljesen elválasztják majd a működését az űrkutató cégtől és a Teslától.

Musk az űrbizniszhez hasonlóan gondolkodik a fúrásról: több éves technológiákat szeretne felújítani, azok hatékonyságát növelni, és így eljutni olyan szolgáltatások kínálásához, ami olcsóbb mint a versenytársaké.

Idővel hatalmas alagúthálózatot építene. Szerinte lehetséges lenne egy harminc (!) szintes hálózat létrehozása, amiben autók és gyorsvonatok is közlekedhetnének. Nagy autósként elképzelhető, hogy nem ismeri a metrókat.

musk_twitter
Így néz ki Musk fúrógépe. Kép: Twitter/Elon Musk

Elképzelhető, hogy a projekt összekapcsolódik Donald Trump infrastrukturális fejlesztési terveivel. Még ha elsőre furcsának is tűnhet, hogy Musk hozzá menjen pénzért, bőven van rá esély. A SpaceX is sok állami pénzzel gazdálkodik a NASA-val való együttműködése során, a Tesla pedig adókedvezményeket és állami támogatást is kapott az elektromos autóira.

Musk Trumphoz simulását jelezheti az is, hogy tweetelt már arról, hogy támogatja Rex Tillerson külügyminiszter kinevezését, és mostanában többször járt meetingeken a Trump Towerben is – írja a Verge.

Nyitókép: Twitter/Elon Musk


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló