Külföld

Lengyelország ideiglenesen lezárja a határokat a vírus miatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.14 | 13:28

Fokozódik a helyzet.

A Covid-19-fertőzés megelőzése érdekében Lengyelország ideiglenesen visszaállítja a teljes határellenőrzést, nem engednek be külföldieket az országba – jelentette be Mateusz Morawiecki kormányfő a koronavírus-helyzet kezelésére létrehozott válságstáb pénteki tanácskozása után.

Fotó: Pixabay

A csütörtökön bejelentett veszélyhelyzet keretében vasárnaptól foganatosítandó intézkedés egyelőre tíz napra szól, de meghosszabbítható újabb húsz napra, majd szükség esetén további egy hónapra. A külföldről hazatérő lengyel állampolgárok, illetve a lengyelországi tartózkodási és munkaengedéllyel rendelkező külföldiek számára lehetővé teszik a határátlépést személygépkocsival, de 14 napos karanténba helyezik őket – mondta Morawiecki.

A nemzetközi repülő- és vonatjáratokat vasárnapra virradóan leállítják. Az árubehozatal továbbra is lehetséges lesz. A belföldi közlekedési járatok egyelőre változatlanul közlekednek. Morawiecki közölte továbbá: szombattól – egyelőre két hétig – korlátozzák az üzletközpontok működését, de továbbra is nyitva lesznek az élelmiszerboltok, a patikák és a bankok. Bezárják a vendéglátó- és szórakozóhelyeket. Emellett ötven személyre korlátozzák az egy helyen tartózkodók számát, ami az egyházi rendezvényekre is vonatkozik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló