Külföld

Az Egyesült Államokban már több mint 100 ezer a koronavírussal fertőzöttek száma

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.29 | 06:46

Trump 100 ezer új lélegeztetőgépet ígér.

Az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délutáni adatai szerint már több mint 100 ezer az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, Donald Trump amerikai elnök pénteken 100 ezer lélegeztetőgépet ígért az elkövetkező 100 napra.

Fotó: AFP

Az új típusú koronavírus elleni küzdelmet irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján pénteken Donald Trump arról tájékoztatott, hogy elnöki rendelettel felhatalmazta a belbiztonsági minisztert és a védelmi minisztert a hadsereg és a parti őrség tartalékosainak, továbbá a katonaság orvosi személyzetének a mozgósítására.

Az elnök bejelentette, hogy Peter Navarrót, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadóját bízta meg a védelmi termelési törvény keretében elrendelt lélegeztetőgépek gyártásának összehangolásával. Trump a törvény értelmében pénteken délután utasította a General Motorst mintegy 40 ezer lélegeztetőgép kötelező legyártására, és a sajtókonferencián azt is közölte, hogy tárgyalt a Boeing elnök-vezérigazgatójával, aki ígéretet tett heti mintegy ezer darab arcvédő gyártására.

“Rengeteg lélegeztetőgépünk lesz” – fogalmazott az elnök, és kilátásba helyezte, hogy Washington később akár más országokat is elláthat ilyen berendezésekkel. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy amikor pénteken felhívta telefonon Boris Johnson brit kormányfőt, akinél diagnosztizálták a vírusfertőzést, és megkérdezte tőle, hogy van, Johnson rögtön azzal válaszolt: “lélegeztetőgépekre van szükségünk”.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló